Още когато се отваряха тези клубове казах, че те могат

...
Още когато се отваряха тези клубове казах, че те могат
Коментари Харесай

Клубовете ни в РСМ са единствено провокация заради имената си, според Ковачевски

" Още когато се отваряха тези клубове споделих, че те могат да съставляват само провокация, поради имената, които им бяха дадени , които будят отрицателни усеща в жителите, тъй като са свързани с най-негативната част от европейската история. Призовах да се отварят културно-информационни центрове, които ще сближават. "

Това сподели в отговор на въпрос за на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски , представен от Българска телеграфна агенция.
 Външно написа протестна нота след стрелбата на клуба в Охрид
Външно написа протестна нота след стрелбата на клуба в Охрид

Министерство на външните работи дефинира казусът като съществено престъпно действие

Той означи, че още тогава е призовал жителите към почтено и европейско държание. Ковачевски напомни и признатите ремонти в Закона за сдруженията и фондациите, забраняващи имена, които в страната се считат за противоречиви и са свързани с избрани исторически интервали. Поправките в закона за сдруженията касаят и към този момент съществуващите клубове, като те имат тримесечен период, в който да трансформират имената си.

Според него съдействието би трябвало да се реализира през публични културно-информационни центрове , какъвто Република Северна Македония има в София и счита да отвори и в Благоевград, а България - в Скопие.
 Радев: Работа има в този момент, само че в случай че партиите желаят избори - незабавно
Радев: Работа има в този момент, само че в случай че партиите желаят избори - незабавно

Въпроса за оставката на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев не стои на дневен ред

По думите на Ковачевски министерствата на културата са в връзка и " скоро ще имат среща " .

Утре публично ще бъде открита нова постройка на Културно-информационния център на България в Скопие, в наличието на министрите на културата на България Велислав Минеков и на Република Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР