Още един ден на протести - с по-малко протестиращи с

...
Още един ден на протести - с по-малко протестиращи с
Коментари Харесай

Жандармерията не позволи блокада на ГКПП Кулата

Още един ден на митинги - с по-малко протестиращи с разнородни претенции и доста чиновници на реда. На места недоволните съумяха да блокират пътища, образуваха се колони от изнервени водачи. По данни на Министерство на вътрешните работи през днешния ден е имало общо 17 митинга - 10 от тях позволени, към 1300 протестиращи с 340 моторни транспортни средства. Полицаите, следящи за реда, са били 850. Съставени са 11 акта за разнообразни нарушавания. Жандармерията не разреши обсада на Граничния пунк " Култата.

Пресичащият региона интернационален път Е-79 се трансформира в една от горещите точки през днешния ден. - вижте директното включване на Николай Янев.

Протестите започнаха по едно и също време на няколко места. Намеренията на протестиращите за обсада на Главен път Е-79 и на граничен пункт " Кулата " през днешния ден бяха осуетени от полицията. Все отново една група за малко съумя да спре придвижването по основния път за Гърция.

Протестиращите от Петрич по обяд се насочиха с автошествие към граничен пункт " Кулата ". Полиция и жандармерия ги спря на метри от пункта в едноименното село. Демонстрантите се оплакаха,че се пречи на свободното им напредване
Протестиращ: Да имаме право да се движим свободно, а нас ни лимитират.
След като не съумяха да осъществят обсада на граничния пункт, протестиращите се насочиха към Сандански. Намерението им да блокират основния път, като непрестанно минават по пешеходната пътека, беше осуетено от пристигналите чиновници на реда.

В Благоевград протестиращите жители с колите си се събраха пред Югозападния университет.
Александър Стамбилийски - ръководител на Семеен кодекс на „ Съюза на българските транспортни служащи ": В момента има повече полиция и жандармерия в града, в сравнение с протестиращи.
Автошествието се насочи по позволения маршрут, след което участниците оповестиха, че митингът завършва. Въпреки това дребна група съумя да блокира за към 20 минути пътя за Гърция край село Железница.
Протестиращ: Не желаеме да си гледаме внуците и децата по Скайп, желаеме да ги задържим в страната. Жандармерията ни изблъска от пътя.
Няколко пъти за малко протестиращите съумяха да затворят пътя Симитли - Гоце Делчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР