На 20 май няма да има протест на висшите училища

...
На 20 май няма да има протест на висшите училища
Коментари Харесай

ОБРАТ: ВУЗ-овете се отказаха от протести на 20-ти май, но остават в стачна готовност

На 20 май няма да има митинг на висшите учебни заведения у нас, това стана ясно след сключване на разпореждане сред властта и синдикатите. Но ВУЗ-овете остават в протестна подготвеност.

Постигната е договореност за още 40,7 милиона лв. за висшите учебни заведения, заяви служебният министър председател Димитър Главчев.

Преди няколко дни коментирахме с изключение на 39 милиона, които да бъдат дадени на университетския състав, надлежно да бъдат предоставени и спомагателни средства за увеличение на заплатите на администрацията. Тези 40,7 милиона лв. съставляват увеличение заплатите на администрацията - към 26 милиона, 5,8 милиона за диспропорции и надлежно 7,5 милиона за стипендии ", изясни и служебният министър на финансите Людмила Петкова.

Исканията на синдикатите са изпълнени за нарастване на заплатите във висшите учебни заведения, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев.

Няма политическа конспирация. Надявам се срокът 30 юни да бъде спазен, добави Димитър Манолов от КТ „ Подкрепа “.

До 30 юни чакаме всичките партии от Народно събрание да подсигуряват осъществяването на Закона за висшето обучение. Надяваме се и министърът на финансите да откри този запас. За нас това е политически ангажимент, добави и Пламен Димитров от КНСБ.

Синдикатите във висшето образовани остават в протестна подготвеност до 30 юни.

Галин Цоков разяснява изпита по БЕЛ през днешния ден и сподели, че е имало 13 000 квестора на днешния изпит. Ще се сезира ДАНС с цел да се види от кое място изтича пробата. Това, което сте получили в първите 16 минути е единствено първият модул, сподели Цоков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР