Още двама от обитателите на Дома за възрастни хора във

...
Още двама от обитателите на Дома за възрастни хора във
Коментари Харесай

След пожара с 9 жертви: Още двама от дома за възрастни хора са в тежко състояние

Още двама от жителите на Дома за възрастни хора във варненското село Рояк, в който избухна пожар, са в тежко положение, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

 9 жертви при пожар в дом за възрастни хора във Варненско Виж още

Общо 58 души са били настанени в частния дом, когато към 18 часа избухват пламъци в подпокривното пространство. Огънят обгръща към 150 квадратни метра покривна структура, а третият етаж от постройката е обхванат от гъст зноен пушек.

Пристигналите на място екипи на пожарната съумяват да изнесат от вкъщи всички жители, множеството от които са мъчно преносими. Медиците от Спешна помощ обаче установяват гибелта на девет от тях. Двама са в тежко положение, а измежду останалите има обгазени. Все още се обяснява какъв брой са по-леко потърпевшите.

Оцелелите жители ще бъдат превозени и настанени в общинския хотел в село Аспарухово по решение на кмета на Дългопол. Това сподели пред Българска национална телевизия старши комисар Михов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Варна.

Пожарът към този момент е премахнат изцяло, обстановката е овладяна. На място са изпратени шест екипа, като първи идва този от Дългопол, дружно с полицията. Заварват комплицирана конюнктура - огромни пламъци от покрива със мощно задимяване. Веднага стартира извеждане на хората от вкъщи и предаването им на полицията. 58 души са евакуирани, само че за жалост 9 души изгубиха живота си, сподели шефът на РДПБЗН -Варна комисар Тихомир Тотев, който персонално управлява гасителните дейности.

Той добави, че към момента е доста рано да се приказва за повода за експлоадирането на огъня, а евентуално една от аргументите за гибелта на деветте жертви е усвояване и поемане на артикули от горенето.

По случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане. Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов ще управлява първичните огледи, които ще стартират незабавно откакто огънят бъде изцяло овладян и е безвредно проверяващите да влязат в постройката.

Предстои да бъдат назначени разнообразни експертизи, в това число пожаро-технически и съдебно-медицински.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР