Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая

...
Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая
Коментари Харесай

Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка

Още през днешния ден стартира цялостна инспекция на всички документи по случая в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) " Самоков "

41-годишна родилка и бебе са умряли в Самоков. Служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева разпореди незабавна инспекция, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Още през днешния ден стартира цялостна инспекция на всички документи по случая в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) " Самоков " и Центъра за незабавна здравна помощ от Изпълнителна организация " Медицински контрол ".

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за случая. Жената от село Радуил е умряла в болничното заведение.

Малко по-рано през днешния ден самоковският сайт  съобщи, че жената е взета от кола за спешна помощ на Спешната помощ от вкъщи ѝ, само че издъхнала на път за болничното заведение.

Управителят на лечебното заведение доктор Красимира Ковачка изяснява, че в тази ситуация не може да се приказва за лекарска неточност, тъй като пациентката не е била призната в болничното заведение.

" Няма лекарска неточност, само че е стартира инспекция по случая. Родилката не е одобрявана в болничното заведение, не е била приета в болница. В 05:05 ч. сутринта е била в Спешно поделение, в 05:25 ч. е установена гибелта ѝ ", разяснява доктор Ковачка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР