Още днес следобед Бундеслигата може да излъчи своя нов стар

...
Още днес следобед Бундеслигата може да излъчи своя нов стар
Коментари Харесай

Байерн може да триумфира в Бундеслигата още днес

Още през днешния ден следобяд Бундеслигата може да излъчи своя нов остарял първенец. Убедителният водач в класирането Байерн Мюнхен привидно има лесна задача при гостуването против локалния противник в Аугсбург от 29-ия кръг, като при победа баварците ще си обезпечат предварително своята 28-а купа, която била 6-а подред.

В единствения съботен мач, който няма отношение към борбата за оцеляване в немското състезание, мюнхенци ще се изправят против един от отборите, демонстриращи извънредно вяла форма в последно време. Аугсбург заема 10-ото място във краткотрайното класиране и на процедура няма защо да играе. Хората на Мануел Баум не могат нито да се изкачат кой знае какъв брой в класирането, нито да се сгромолясат устойчиво. Това значително се дължи на обстоятелството, че реализираха едвам 3 победи в последните си 14 турнирни срещи (5 равенства и 6 загуби). Така пет кръга преди края отборът се намира на 10 точки над зоната на изпадащите и на 9 от местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите.

Байерн несъмнено ще влезе в мача с положително самочувствие, откакто през седмицата победи Севиля с 2:1 като посетител в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Предвид задаващия се реванш след няколко дни не е изключено треньорът Юп Хайнкес да направи ротации на избрани позиции.

Интересното е, че Аугсбург-Байерн ще бъде дуел сред двата тима от Бундеслигата с най-висока междинна възраст през сезон 2017/2018. Шоуто наподобява обезпечено и поради обстоятелството, че на терена ще бъдат двама от водачите по асистенции в немския шампионат – първенецът Филип Макс (12) от Аугсбург и Йосуа Кимих (9).

Ако Байерн се поздрави с успеха, то Юп Хайнкес ще завоюва своята четвърта купа на Германия като треньор (и общо 8-а, в случай че прибавим четирите му като футболист на Борусия Мьонхенгладбах). Освен всичко друго триумфът, който наподобява неминуем, даже да не стане факт през днешния ден, ще направи 72-годишния експерт най-възрастният ментор, вдигал Сребърната салатиера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР