Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, тъй

...
Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, тъй
Коментари Харесай

Всички зам.-главни прокурори ще бъдат освободени

Още през днешния ден ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, защото те демонстрираха своята персонална обвързаност към господин Иван Гешев. Това съобщи пред публицисти избраният за изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов. 

" Смятам, че последният месец сподели ясно нуждата и потребността от промени. Прочетох това, което правосъдният министър Атанас Славово е написал във Фейсбук и съм безусловно склонен с неговите доводи за нуждата от промени. Затова и първата среща, която ще предизвиквам, ще бъде точно с него. Ще обсъдим опциите за това по какъв начин да се помогне на прокуратурата – да се почисти от неприятни практики, както от вътре, по този начин и извън ", уточни той. 

" Прокуратурата би трябвало да се почисти освен от неприятни практики, само че и от тези, които ги основават. Не може господин Гешев да го няма, само че да останат „ Гешевчетата по места ”, както ги наричате медиите. Тоест тези, които подчиниха прокуратурата в полза на някогашния основен прокурор или на своя персонален интерес, би трябвало да намерят интереса си другаде.Очаквам поддръжка от министъра на правораздаването ", безапелационен е Сарафов. 

" Не смятам, че актуалните зам.-прокурори – без изключение,  могат да бъдат отделени от господин Гешев. След като той към този момент не е основен прокурор, те не могат да останат и да извършват длъжността си. Седейки до него на брифингите, които той даваше, вършейки и други неща, които са ми служебно известни – те нямат моралното право да останат зам.-прокурори ".

По думите на Сарафов той носи отговорност пред стотиците стойностни хора, които работят в прокуратурата, съобщи Нова. „ Тя би трябвало да работи в интерес на обществото и жителите, а не в персоналните ползи на основния прокурор или на локалните сатрапи по места. Тези практики би трябвало да бъдат прекратени. Търся поддръжката на своите сътрудници, както и на правосъдния министър ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР