Още днес Русия, ако поиска, може да сложи край на

...
Още днес Русия, ако поиска, може да сложи край на
Коментари Харесай

Ако поиска Русия може още днес да спре войната

Още през днешния ден Русия, в случай че изиска, може да постави завършек на тази война. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на срещата на Г-7 в Хирошима. Ето какво сподели още тя:

Никой не желае мир повече от самите украинци. Но обективен мир, който не възнаграждава агресора, нахлул измежду нощ. Справедлив мир, който санкционира тези, които са направили военни закононарушения.Справедлив мир, който зачита законните права на Украйна, техния суверенитет и териториална целокупност. Справедлив мир в сходство с правилата на Хартата на Обединените народи. Ето за какво Украйна се пази. И по тази причина оказваме помощ на Украйна да се отбрани. Ето за какво ние поддържаме напъните на президента Зеленски в неговата Формула за мир, акцентира още европейският политик.

По думите на фон дер Лайен не може да се контракти мир без Украйна.

Над 140 страни поредно гласоподаваха за условие Русия абсолютно да изтегли всичките си военни сили от територията на Украйна. Русия може и би трябвало да приключи тази война през днешния ден. Въздействието на жестокостта на Москва надвишава нейните граници със разстройства в международната стопанска система, от енергийните пазари до продоволствената сигурност. Ние работим дружно, с цел да смекчим въздействието на тази война, сподели още водачът на Европейска комисия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР