Още 10 години ще имаме евтин роуминг в Европейския съюз.

...
Още 10 години ще имаме евтин роуминг в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Още 10 години ще имаме евтин роуминг в ЕС

Още 10 години ще имаме на ниска цена роуминг в Европейския съюз. За това удължение се споразумяха членовете на Европейския парламент и словенското председателство, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Споразумението е от 2017 година и съгласно него потребителите на мобилни услуги в Европейски Съюз употребяват националните си проекти при посещаване в друга страна от съюза. То изтича на 30 юни 2022 година Неформалната сделка би трябвало да бъде публично призната от Европарламента и от Съвета на Европейски Съюз, с цел да влезе в деяние.
Мярка против корупцията: Екологичен потенциал обмисля унищожаване на " златните паспорти "
Европарламентът разисква благоприятни условия за ограничение или унищожаване на така наречен златни визи и златни паспорти - даването на право н...

Потребителите ще употребяват в чужбина същото качество и скорост на мобилната връзка, както в страната си. Операторите няма да могат да понижават качеството на роуминг услугите, като да вземем за пример да превключват от 4G към 3G връзка.

Връзката със служби за незабавна помощ би трябвало да е безвъзмездна както за позвъняване, по този начин и за текстово известие.

Европейските депутати са повдигнали въпроса за унищожаване на спомагателните такси за диалози в границите на Европейски Съюз, защото потребителите към момента не вършат разлика сред диалози в роуминг и интернационалните диалози. В момента са с таван 19 евроцента на минута, показват от пресслужбата на Екологичен потенциал. Предстои Европейска комисия да реши дали е належащо в допълнение понижение на този таван.

 
Сърбия и Гърция махат роуминга до седмица
Следващата седмица Белград и Атина ще подпишат контракт за унищожаване на роуминга, съобщи министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която взе участие...

 

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР