Осемнадесет талантливи български деца заслужиха победата си на най-голямото училищно

...
Осемнадесет талантливи български деца заслужиха победата си на най-голямото училищно
Коментари Харесай

18 ученици от България са победители в най-голямото състезание по английски език в света

Осемнадесет надарени български деца заслужиха успеха си на най-голямото учебно съревнование по британски език в света – „ Kangaroo Global Linguistics “. Четиримата първенци в равнищата А1, А2, B1, B2 ще заминат за интернационален кръг, който ще се организира в Солун в края на септември при извънредно високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на интернационалното съревнование, което в България се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България, а 760 от тях минаха сполучливо и на национално равнище. Осемнадесетте финалисти ще бъдат наградени за отличното си показване на специфична гала по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната - „ Ден на Кеймбридж “, което ще се организира на 22 април. „ Вярваме, че проучването на непознати езици е от значително значение за сполучливата реализация на всеки човек, а надпревари като „ Kangaroo Global Linguistics “ стимулират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме надпреварата към този момент 18-та година и да даваме мотив на цяла България да се гордее с достиженията на нашите надарени деца. “ Така Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България разяснява следващия триумф на учениците.

Българските възпитаници по традиция се показват чудесно на „ Kangaroo Global Linguistics “, като през 2022 година шестокласничката Боряна Ангелова получи най-голям брой точки измежду съперниците си от целия свят, с което заслужи и влиятелната премия „ Общ победител за 2022 година “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР