Осем медицински лица ще бъдат подведени под отговорност заради смъртта

...
Осем медицински лица ще бъдат подведени под отговорност заради смъртта
Коментари Харесай

Изправят осем медицински лица пред съда в Аржентина заради смъртта на Диего Армандо Марадона

Осем медицински лица ще бъдат подведени под отговорност поради гибелта на футболната легенда Диего Марадона, който си отиде от този свят на 25 ноември 2020-а година, реши съдът в Аржентина.

Датата за начало на процеса ще бъде оповестена в допълнение, само че спореди медиите в Южна Америка той ще започва през 2024-а година.

Според документите от аутопсията Марадона е агонизирал в продължение на повече от 12 часа, не е получил съответна здравна помощ и евентуално е щял да бъде към момента жив, в случай че е бил приет в болница в точния момент.

Съдийски състав от трима души в съда в Сан Исидро удостовери обвиняванията, повдигнати от прокурорите против членовете на медицинския екип на Марадона, за ликвидиране заради немарливост.

Неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов са упрекнати, че не са се грижили за Марадона. Медицинският екип на Марадона включваше също психолога Карлос Диас, лекарите Нанси Форлини и Педро ди Спаня, координатора на медицинските сестри Мариано Перони, както и медицинските сестри Рикардо Алмирон и Даяна Мадрид.

Марадона, който завоюва международната купа с Аржентина през 1986 година, умря от сърдечна непълнота на 25 ноември 2020 година в частна резиденция край Буенос Айрес. Две седмици по-рано той претърпя и мозъчна интервенция.

Аутопсията сподели, че 60-годишният футболен кумир си е отишъл от този свят по естествени аргументи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР