Осем лекари, осем сестри и трима санитари са заразените с

...
Осем лекари, осем сестри и трима санитари са заразените с
Коментари Харесай

Напрежение във врачанската болница, много заразени медици, а заплати няма |

Осем лекари, осем сестри и трима санитари са инфектираните с ковид в МБАЛ Враца. По думите на шефа доктор Петър Керемидчиев проблеми има в Кардиологичното поделение и в Реанимацията. ¼ от личния състав е отвън строя, тъй като с изключение на доста инфектирани медици има и контактни, заяви bTV.

В лечебното заведение сега се лекуват 120 пациенти, а в коронавирус отделението са 7, от които един на апаратна вентилация и двама в кома.

Д-р Керемедчиев разясни, че единият от пациентите в кома нощес е изпаднал в клинична гибел, само че са съумели да го върнат към живот, макар че положението му остава съществено.

По думите му към този момент няма потребност от спомагателен личен състав, само че настоящият е на лимита на силите си, а не е получил заплатите си за септември.

Вместо да ни възнаградят в такава обстановка, че рискуваме живота си, пари няма, споделя санитарка от болничното заведение.

Сметките на здравното заведение са запорирани поради задължения, а с изключение на от частния правосъден реализатор, преводът би трябвало да получи утвърждението и на здравното министерство.

На брифинга тази заран проф. Ангелов призна за проблеми в няколко лечебни заведения в страната. Той заяви, че един от заместник- министрите пътува към Северозападна България, визирайки болничното заведение във Враца, документите ще бъдат подписани и на следващия ден хората ще могат да получат заплатите си.

Министър Ангелов разяснява и обстановката в Шуменската МБАЛ:

" В Шумен има сериозен проблем с болните с коронавирус, поради което на място отива единият зам.-министър на опазването на здравето. Пациентите за болнично лекуване са доста и лечебното заведение е под сериозен напън. Има проблем с хора, които се тормозят да влязат да лекуват тези пациенти ", призна министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР