Осем формации са в играта“ за места в Народното събрание,

...
Осем формации са в играта“ за места в Народното събрание,
Коментари Харесай

"Галъп интернешънъл": 6+2 партии в "играта" за НС. Кой е водачът?


Осем обединения са в " играта “ за места в Народното събрание, като изгледите на две от тях ще зависят от оставащите седмици на акцията, от интензивността и от съпътстващи фактори. Под бариерата остават две.

Това сочат данните от национално представително проучване на " Галъп интернешънъл " за Българското национално радио (БНР), поръчано и финансирано от публичната медия и извършено сред 2 и 10 септември измежду 1002 пълнолетни българи посредством директно изявление с таблети " лице в лице ".

Към днешна дата се чака да гласоподават по-малко от половината, имащи право на глас у нас, което е относително ниска за стандартите от последните десетилетия интензивност, регистрират социолозите.

Ако изборите бяха в първата десетдневка на септември

ГЕРБ-СДС биха получили 25,9% от евентуалните гласове, " Продължаваме промяната " (ПП) – 19,2%. Тези две обединения са в основната борба в тази акция и подредбата им ще зависи от степента, в която Политическа партия успее или не успее да активизира последователите си да гласоподават. ГЕРБ от своя страна наподобяват в задоволителна степен консолидирани, въпреки очевидно да не порастват.

Движение за права и свободи и " Възраждане " към този момент наподобяват като директни съперници в класирането, надлежно с 11,5% и 11,3%. Заради упования избор за Движение за права и свободи от чужбина, както и поради мъчно уловимите трендове на евентуална готовност на по-радикални последователи на " Възраждане ", мъчно предвидимо e мястото на тези партии както една по отношение на друга, по този начин и в самата класификация.

Българска социалистическа партия е с 9,8% от евентуалния избор, а " Демократична България " – със 7,6%. Близо към бариерата са " ИТН " и " Български напредък " - надлежно с 4,3% и 4,2%.

Под бариерата остават " Изправи се, България " и Вътрешна македонска революционна организация - надлежно с 1,7% и 1,5%.

Каква е изборната интензивност?

Очаква се в изборите да вземат участие 49% от имащите право на глас или диапазон от към 2,6 милиона души.

Данните са от национално представително проучване на " Галъп интернешънъл " за Българското национално радио (БНР), поръчано и финансирано от публичната медия и извършено сред 2 и 10 септември измежду 1002 пълнолетни българи посредством директно изявление с таблети " лице в лице ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР