Осем експерти от ВиК-Бургас са били освободени в сряда, дни

...
Осем експерти от ВиК-Бургас са били освободени в сряда, дни
Коментари Харесай

Освободиха служители на ВиК-Бургас, след като са свидетелствали срещу директора

Осем специалисти от ВиК-Бургас са били освободени в сряда, дни след като са дали показания против изпълнителния шеф на сдружението в следствие на " Икономическа полиция ", предава

 Всеки от тях е заемал виновна позиция . Преди две седмици при полицейска интервенция са конфискувани документи, а изпълнителният шеф е бил упрекнат в злоупотреби.

Първо е била освободена основният юрист на ВиК Десислава Златева. Мотивът за всички уволнения е „ асортимент на екип ” по Кодекса на труда.

„ За нас изненадата е, че последните 4 месеца, откогато той е на работа, не сме били упреквани, че не работим добре с него. След влизане на „ Икономическа полиция ”, всички бяхме викани за разпит в качеството на очевидци ”, сподели Златева.

На разпита от „ Икономическа полиция ” тя не е скрила нищо от активността на изпълнителния шеф и на началник отдел „ Административен ”. Тя счита че има дейности и бездействия на управлението, довели до ощетяване на сдружението.

Друга освободена - Йорданка Керанкова, началник отдел „ Обществени поръчки ”, е отказала да се съобрази с незаконосъобразни критерии за оповестяване на публични поръчки.

Ръководителят на европейския план за 450 милиона европейски средства Иван Тодоров също е уволнен. Той също е бил разпитван и по-късно е освободен от шефа.

Заместник-началникът на регион Бургас не е имал контакт с новия шеф от назначението му през август месец, само че все пак е освободен. NOVA потърси шефа Мирчев, само че той не беше открит за коментар. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР