Осем души бяха убити и най-малко 47 ранени, повечето от

...
Осем души бяха убити и най-малко 47 ранени, повечето от
Коментари Харесай

Осем души загинаха, 47 бяха ранени при нападение с кола бомба в Херат

Осем души бяха убити и минимум 47 ранени, множеството от тях дами и деца, при нахлуване с кола-бомба, против полицейски пост в третия по величина град в Афганистан - Херат (в северозападната част на страната, административен център на едноименната провинция - б.р.), съобщи Франс прес.

Сред убитите има чиновник на силите за сигурност и седем цивилни - двама мъже, две дами и три деца, посочи представителят на губернатора на Херат Джайлани Фархад.

Най-малко 20 дами и осем деца са ранени, а също и осем чиновници на афганистанските сили, добави Фархад.

За нападението, станало нощес, към този момент никой не е поел отговорност. То бе осъществено броени дни преди планувана среща в Москва, на която се чака да участват представители на афганистанските сили и на бунтовниците, както и редица интернационалните делегации. Целта на тези договаряния е да се откри излаз от продължаващия спор в страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

С наближаването на 1 май, когато Съединените щати може да изтеглят военните си от Афганистан, те насочиха, да вземем за пример, ново спокойно предложение към управляващите в Кабул и талибаните.

Този проект планува по-специално основаването на " ново инклузивно държавно управление ", сочи писмо на американския външен министър Антъни Блинкън, чието наличие разкриха афганистански медии.

В понеделник Вашингтон прикани да бъде интензивен мирният развой, заявявайки, че е вероятен прогрес.

Русия на собствен ред съобщи, че би желала да се образува " краткотрайна администрация ", включваща талибаните, която да ръководи Афганистан.

Междувременно Турция съобщи през днешния ден, че би желала да стане хазаин на афганистански мирни договаряния в Истанбул през април, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР