Осем човека от арестуваните при специализираната полицейска акция в Бургас

...
Осем човека от арестуваните при специализираната полицейска акция в Бургас
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения след спецакцията във фенклуба на Левски

Осем индивида от задържаните при профилираната полицейска акция в Бургас и София, за която в детайли ви информирахме през вчерашния ден, са с повдигнати обвинявания, оповестиха от Специализираната прокуратура за " Флагман ".

``
реклама

На седем от тях е наложено задържане до 72 часа. На 29 ноември 2018 година ще бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Осмият участник е с „ Парична гаранция “ и наложена възбрана да напуща страната, прецизират от държавното обвиняване.

Според следствието групата е образувана през февруари 2018 година На територията на Бургас участниците в нея са разпространявали най-вече марихуана, а в София – кокаин. При осъществените обиски и претърсвания на адреси, употребени от на упрекнатите, са открити и конфискувани опиати, както и други доказателства за незаконната им активност. Част от арестуваните са към този момент осъждани за разпространяване на опиати. Сред упрекнатите има лица от почитател клуба на Левски в Бургас, където също са открити опиати, допълват още от Специализираната прокуратура.

Сред задържаните бе и известната персона в бургаския ъндърграунд Тодор Атанасов-Томито Черния, синовете му Томи и Илия, Румен Темелков - друга именита фигура от подземния свят. Сред арестуваните са и лица с дребни имена - Ичко и Слави, по прякор Клозета. 

Според неофициална информация Тодор Атанасов още през вчерашния ден е бил освободен, само че няма данни за синовете му. 

Разследването сочи, че към почитател клуба на Левски в Бургас е построена стройна незаконна скица за разпространение на опиати. Първоначално се смяташе, че става въпрос за кокаин, само че с това са се занимавали задържаните в София, също част от тази група, до момента в който в Бургас са пласирали марихуана. Арестуваните са измежду знаковите лица на бургаския почитател клуб на Левски и съществени фигури в локалната конструкция на " сините ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР