Осем български клуба подадоха документи за лиценз за участие в

...
Осем български клуба подадоха документи за лиценз за участие в
Коментари Харесай

Осем клуба от Бълария са подали документи за лиценз

Осем български клуба подадоха документи за лиценз за присъединяване в европейските шампионати. Срокът за това бе до 30 април, като процедурата е официална за всеки тим, който има очаквания да си обезпечи класиране по спортно-технически критерии за конкуренциите на УЕФА.

Лудогорец, Локомотив Пловдив, ЦСКА, Левски, Славия, Черно море, Ботев и Берое са подали своите документи. За първенците към този момент на процедура е несъмнено, че ще вземат участие в шампионатите, до момента в който двата столични гранда и пловдивският Локо, както и Славия, са вплетени в борба за второ и трето място в шампионата.

Ботев е полуфиналист за Купата на България, а ще има късмет и през системата с бараж в шампионата. Същото важи за Черно море или Берое - единият от двата отбора ще е седми и влиза като любимец във втората осмица за място на упоменатия бараж. Казусът с Етър към този момент не е гледан от Лицензионните органи в българския футбол макар изявленията, че клубът може да не получи право да играе професионално от идващия сезон, написа dir.bg.

Съобщение за това разгласява във Facebook юрист Радостин Василев, който работи във футбола и постоянно взима позиция по въпроси към юридическия аспект на играта. Според него, отговорности на Етър, които не са покрити или обезпечени към 31 декември 2019-а, ще доведат до отвод да бъде публикуван лиценз на клуба.

Документите за присъединяване във вътрешното състезание ще се преглеждат след тези за европейските участници.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР