Осъвременяването на пенсиите едва ли ще покрие разходите на хората.

...
Осъвременяването на пенсиите едва ли ще покрие разходите на хората.
Коментари Харесай

Хасан Адемов недоумява какъв нов анализ за пенсиите ще правят управляващите

Осъвременяването на пенсиите надали ще покрие разноските на хората. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов пред Българска национална телевизия за преизчисляването на пенсиите. 

Той изясни, че от Българска социалистическа партия държат на тази политика от години напред и постоянно са предложили преизчисляване на пенсиите. В съглашението, което подписаха съдружните съглашение, преизчисляването на пенсиите ще се случи след разбор, сподели Адемов и добави, че когато става въпрос за преизчисляване се има поради застрахователен приход за избран интервал. 
Хасан Адемов: Доходите от пенсии би трябвало да бъдат увеличени
Доходите от пенсии би трябвало да бъдат увеличени. Това сподели по време на дебата по актуализацията на бюджета на ДОО за 2021 година доктор Хасан Аде...
Прочети повече
Когато се приказва за актуализация или осъвременяване на пенсиите е това, което се случва всяка година от 1 юли по по този начин нареченото швейцарско предписание - 50% от растежа на осигурителния приход и 50% от растежа на инфлацията.

От месец януари се чака с новия бюджет да се вземат новите решение, само че приемането на новия бюджет се отсрочва. Приходите вървят добре и няма проблем с изплащането на пенсиите, увери Хасан Адемов.

Той добави, че в Закона за бюджета на ДОО от 25 декември ще бъде 370 лв.. Тези 370 лв. ще получават над 1 млн. пенсионери. Минималната пенсия за стаж и възраст е политическо решение. Важният въпрос е дали ще има хора, които да получават по-нисък размер на пенсиите, в сравнение с през актуалната година, акцентира Хасан Адемов. 

Линията на беднотия за идната година ще бъде в размер на 413 лв.. Ако оттук насетне в границите на дните до края на годината би трябвало да има решение на държавното управление с смяна на закона, с разпореждане на Министерски съвет парите от общественото подкрепяне да не бъде прибавен в размера на пенсиите от 370 лв., с цел да могат да стигнат до линията на беднотия в размер на 413 лв., т.е. пенсионерите да не бъдат под прага на бедността, изясни Хасан Адемов. 
Хасан Адемов настоя за по-смела крачка за размера на пенсиите
Може да бъде направена по-смела крачка, както за минималния, по този начин и за оптималния размер на пенсията. За това настоя депутатът от Движение за права и свободи...
Прочети повече
Той сподели още, че другите принадлежности за пенсионната система има друга цена. Управляващите да кажат кой метод за пенсиите се избрали, само че какъв разбор ще вършат не знам, в случай, че към този момент има такива разбори, недоумява Хасан Адемов. 

Той настоя да има баланс сред парите, които влизат в осигурителната система и парите, които влизат от налози. 

Още:

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР