Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по

...
Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по
Коментари Харесай

Калин Терзийски след присъдата: Обиден съм на медиите!

Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по делото, което заведе против него Елена Хайтова, щерка на класика Николай Хайтов. В свое телевизионно изявление преди няколко години Терзийски дефинира Радичков и Хайтов като прислужници на Тодор Живков и това засегна децата му.

Елена Хайтова показа пред медиите, че ще изиска единствено един лев обезщетение от писателя, тъй като за нея били значими не парите, а неоправдателната присъда за писателя.

Терзийски отхвърля напълно претенциите на дъщерята на създателя на " Диви разкази ". Той твърди пред " България Днес ", че се усеща афектиран на българската правосъдна система, тъй като на първа инстанция е бил оневинен, само че Върховният съд отменил това решение.

" Познавахме се с Хайтов и макар че сме имали леки конфликти, сме разговаряли с него. Като дребен доста обичах една негова детска повест - " Ламята ", признава Калин.

Въпреки неоправдателната присъда писателят е безапелационен, че делото е приключило с неговата морална победа.

" Хайтови не пристигнаха на нито едно от разглежданията. Нито пожелаха през всичките тези години да беседват с мен. Но доста писатели и хора от литературните среди ме опазиха ", сподели още някогашният психиатър.

По думите му той е имал двама доста положителни юристи, само че за жалост българската правосъдна система единствено е разкрила същинското си лице с това решение.

" Първоначалният иск на Хайтови към мен беше за 10 000 лв.. За страдание не се подвигна задоволително звук към това дело, медиите не направиха същински спор. Обиден съм ", не крие разочарованието си Калин Терзийски.

" Материалното в никакъв случай не ме е интересувало! Но не мога да приема тези, които отхвърлят Николай Хайтов като публицист и споделят, че е бил блюдолицез на Тодор Живков. Напротив, той постоянно е бил на страната на своята истина, която е защитавал със зъби и нокти " - споделя от своя страна дъщерята на писателя Елена Хайтова.

" Живеем в страна, в която кажеш ли, че някой прави свирки на властта, внезапно се хващат за вулгарния ти език ", възмущава се писателят Терзийски. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР