Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос обжалва

...
Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос обжалва
Коментари Харесай

Мъж от Айтос обжалва 25-годишна присъда за убийството на приятелката си

Осъденият на 25 години затвор Теньо Е. от Айтос апелира наказването си пред Апелативен съд в Бургас. Делото е оповестено за решение. Това оповестиха от съда след днешното съвещание за разглеждане на жалбата против присъдата.

Припомняме, че той е наказан за убийството на 20-годишната Ивета Т. Тя е умряла след нечовечен побой, нанесен й от Теньо Е. Двамата са живеели на фамилни начала. Имат и общо дете, което в този момент е на 4 години. А самият случай стана на 16.06.2018 година. Теньо Е. е наказан да заплати обезщетение на детето и на майката на убитата Ивета.

В правосъдното съвещание през днешния ден съдът е оставил без почитание настояването на отбраната за назначение на две нови експертизи - съдебномедицинска експертиза и сложна съдебнопсихиатрична и психическа експертиза с претекста, че не са налице основанията за тях, защото специалистите са дали отговори на всички въпроси свързани с повода за гибелта на Ивета Т. и са коментирали данните за използването на опиати от страна на подсъдимия.

Служебният бранител на Теньо Е. е изискал съдът да постанови нова присъда като промени квалификацията на обвиняването в по-лека и е развил тезата за породена гибел по несъобразителност, в резултат на тежка телесна щета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР