орница Русинова беше избрана от парламента за председател на Икономическия

...
орница Русинова беше избрана от парламента за председател на Икономическия
Коментари Харесай

Зорница Русинова стана председател на Икономическия и социален съвет

орница Русинова беше определена от Народното събрание за ръководител на Икономическия и обществен съвет по предложение на Министерския съвет.

От гласувалите 80 народни представители 77 бяха "за ", а трима се въздържаха.

Мандатът на консултативния орган, ръководителя и членовете му е 4-годишен.

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева показа кандидатурата на Русинова и съобщи , че тя има всички качества да бъде сполучлив ръководител на съвета.

Русинова беше министър на труда и обществената политика в интервала май 2016 година - януари 2017 година Беше и заместник-министър.

Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от УНСС. Притежава магистърска степен по Българска лингвистика и Английска лингвистика от Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Има дълготраен опит в ръководството на стратегии и планове, насъбран в стратегия на Организация на обединените нации за развиване, Американската организация за интернационално развиване и Българо-швейцарската стратегия за съдействие.

Икономическият и обществен съвет е свързващата институция сред жителите и властта, а задачата му по закон е да подсигурява връзката сред обществото и държавното ръководство. В състава му влизат три групи – на работодателите, на синдикатите и на гражданските организации, показва Българска национална телевизия.

"Икономическият и обществен съвет би трябвало да има доста по-активно присъединяване и принос във образуването на националните позиции и в тяхната отбрана пред Европейската комисия, изключително в идната година, в която ще се извършва европейската стратегия за България ", счита Русинова.

"Вярвам, че с един мощен Икономически и обществен съвет всички ние ще успеем да превърнем България в стопански постоянна и обективна страна ", сподели в пленарна зала Русинова и благодари на депутатите за доверието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР