Орлин Григоров е на 34 години, щастливо семеен с две

...
Орлин Григоров е на 34 години, щастливо семеен с две
Коментари Харесай

Легоколекционерът Орлин Григоров: Освен забава и изобретателност, конструкторите са и добра инвестиция

Орлин Григоров е на 34 години, щастливо фамилен с две деца и експерт в IT сферата. Това, което го отличава от доста негови сътрудници обаче е заниманието му, с помощта на което Григоров продължава да се забавлява като същинско дете. Той е един от най- огромните колекционери на лего в България и с неспокойствие чака огромния лего фест, който ще се организира в Плодив през юли. 
Прочетете още
Колекционерът, който има всички легомодели на „ Властелинът на пръстените ”, разкрива, че легоиграчките го впечатлявали още от дребен, когато ги получавал като дарове. Прекарвал е безчет часове в игра с конструкторите. Разбира се, тогава е  било много по-трудно да се сдобиеш с тях, тъй като на пазара имало доста дребен избор.  Имало е моменти в тийнейджърските му години, които измежду легосредите се назовават „ мрачен интервал ”, когато не се занимавал с моделите, само че роботът Lolly от филм на „ Pixar ”,  който Lego пуснали през 2018 година го запалил още веднъж по забравеното занимание. На въпроса кое най-вече го впечатлява в колекционирането на лего, той отговоря, че от една страна това е била носталгията към играчките и концепцията, че като възрастен може да си разреши повече модели, а въпреки това, че конструирането развива умения като креативност и въображение.

Орлин е част от клуба на българските легофенове в България, прочут още като „ Lebgo ”, който ще вземе присъединяване на първата леголига в Пловдив. За събитието описа, че е много насочено към роботиката и в действителност е евентуална стъпка за едно интернационално присъединяване в бъдеще. „ Lebgo ” възнамеряват да създадат изложбена част, като са планували няколко разнообразни тематики и считат да покажат както истински легомодели, по този начин и custom- модели, измислени напълно от нулата. Самият клуб е организация, която се върти към любовта към лего, ентусиазма за събиране на лего и колекциониране, основаването на custom-легомодели и  нямат за концепция да печелят пари от цялата активност. Колекционерът добави, че клубът се събира доста постоянно, беседват на леготеми и си обменят информация. По празниците,  да вземем за пример за Деня на детето провеждат и уъркшопове.





Своите персонални легомодели Григоров не може да оцени като стойност, само че както множеството легоколекционери, по този начин и той се концентрира върху една или две тематики, тъй като е невероятно да се съберат всички. Най-много се гордее с това, че е съумял да събере всички модели от поредицата на „ Властелинът на пръстените ”. Събира и зимната серия, която излиза всяка година по празниците и нормално е някаква къща с Дядо Коледа, джуджета или другояче казано на коледна тема. Притежава и някои кораби от Карибски пирати, за които Лего имат лиценз. Модулните къщи, които са огромни модели на две-, три-етажни здания в по-ретро визия също са част от сбирката му и имат капацитета да станат цялостен град. Той показа също, че легомоделите, изключително по-старите такива, доближават много високи цени, тъй като стават колекционерски и са добра инвестиция. Най-голяма компликация е изпитал при търсенето на „ The tower of Orthanc ”, която  представлява една огромна, черна, висока кула и е много рядка за намиране, а и скъпа освен това.

Любопитен беше фактът, че в град Билунд, Дания, където стартира историята на Lego, има дърво с диаметър 5-6 сантиметра и височина 3 етажа – цялото от легочасти. На въпроса в какво за него се крие магията на лего, колекционерът отговори, че конструирането дава опция за доста изобретателни изяви. Освен това за него има структури, които са извънредно внушителни и не става въпрос за мащаби: „ Те могат да бъдат доста дребни и от тях да лъхат толкоз доста креативност, концепция и ентусиазъм, че просто, гледайки ги, ти се желае и ти да можеш да го направиш ”.

Разбира се, засегнахме тематиката и за изгодите от лего за дребните деца и Орлин Григоров показа, че “Lego ” марката се пробва от много години насам да интегрират технологиите с конструктура в едно, с цел да могат да допрян по-ефективно младото потомство, което е непрекъснато на телефоните си. Също добави: „ Все още съгласно мен е несполучливо, само че като човек, израснал с лего, считам, че благодарение на лего се развиват фината моторика, градивното мислене, творчеството и въображението ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР