Оригинални рисунки на петима световни художници, посветени на мита за

...
Оригинални рисунки на петима световни художници, посветени на мита за
Коментари Харесай

Във Велико Търново представят творби на световни художници, посветени на Казанова

Оригинални рисунки на петима международни художници, отдадени на мита за италианския авантюрист Джакомо Казанова, за първи път ще бъдат показани в България. Творбите ще бъдат изложени единствено във Велико Търново. 

78-е литографии, оценени за милиони долари, и направени с разнообразни техники от Салвадор Дали, Ван Донген, Рокуел Кент, Пол-Емил Бекат и Федерико Фелини, са владеене на фамилията на грузинеца Василий Кесаури: 

„ Всички тези творби са свързани с Казанова, с мита за Казанова. Всички създатели са работили по тази тематика “. 

Концепцията на изложбата „ Казанова – мит в огледалото на образното изкуство “ е любовта, която излиза от границата на моралните правила, а митът за италианския ухажор Джакомо Казанова живее личен живот през годините, разясни заместник-кметът на Велико Търново Нейко Генчев: 

„ Идеята на изложбата е да покаже разнообразни погледи на художници от разнообразни интервали на 20-и век, които виждат този мит по друг метод, пречупват го през своята призма “.

Творбите на петимата международни създатели, отдадени на Казанова, за първи път се показват в България, а единственият град, където те може да бъдат прегледани в идните три месеца, е Велико Търново, в галерията „ Борис Денев “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР