Организираната престъпна група за изнудване търсила лимонки за разпространение на

...
Организираната престъпна група за изнудване търсила лимонки за разпространение на
Коментари Харесай

Бандата за изнудване карала ученици да разпространяват дрога в Бургас

Организираната незаконна група за изнудване търсила лимонки за разпространяване на опиати измежду учениците в Бургас. До момента са открити два случая, проверяват се и други данни. Това стана ясно на брифинга на прокуратурата и полицията в Бургас.

Арестувани са 4 лица, които в съучастничество като помагачи, съизвършители и подстрекател са осъществявали изнудване със закани и оказване на душевен тормоз. Касае се за самостоятелна конструкция. Това са Илко Паскалев, Димитър Димитров -Делфина, Тодор Пъчков и Божидар Дачев.

Механизмите на ОПГ били два – даване за продажба на наркотични субстанции и откакто не може да се върне сумата в точния момент, следват санкции, а вторият – определяне на лица, които популяризират опиати и налагане на насила да им заплащат такса успокоение. Приходите, осъществени от активността, са много повече – от упоменатите санкции и такси успокоение, в сравнение с от самото разпространяване на опиатите.

Осем души са арестувани, на четирима ще бъдат повдигнати обвинявания. Работата продължава и все още. Установяват се още такива случаи и се събират доказателства.

„ Лицата са малолетни, дотук сме открили два случая. В избрани случаи е упражнявано и физическо принуждение. И четиримата арестувани са от Бургас с престъпно минало, разпространявали са опиатите главно на територията на Бургас “, сподели старши комисар Калоян Калоянов.

Днес на четирима от лицата ще бъдат импортирани претенции да мярка задържане под стража, цитира Флагман.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР