Организацията Пантера, създадена в САЩ за опазването на дивите котки

...
Организацията Пантера, създадена в САЩ за опазването на дивите котки
Коментари Харесай

Новородени лъвчета дават надежда за популацията на изчезващ вид лъв

Организацията " Пантера ", основана в Съединени американски щати за опазването на дивите котки и на техните екосистеми по света, разгласява изображения на лъвица и на трите й дребни лъвчета, снимани през февруари от камери към мъртвец на животно в Национален парк Ниоколо-Коба в югоизточната част на Сенегал, оповестява Българска телеграфна агенция.

Гледката на едрия звяр, късащ плът, и на тримесечното й потомство, опитващо се да имитира майката и да остри нокти и зъби върху лъвицата или върху дърво, е " еуфоричен знак за възобновяване на популацията на Западноафриканския лъв ", се показва в изказване на " Пантера ".

Организацията реализира консервационна стратегия в Ниоколо-Коба от 2011 година взаимно с управата на националните паркове на Сенегал. През този интервал броят на лъвовете се усилва от към десет-петнадесет до близо 30 през днешния ден, споделиха от организацията. Оттам напомнят битката с бракониерите и научните старания взаимно със сенегалските управляващи.

Западноафриканският лъв е генетично друг от другите подвидове лъвове. По данни на " Пантера " са останали сред 120 и не повече от 380 екземпляра от този подвид. Западноафриканският лъв, възпят и в сенегалския химн, е заплашен от изгубване поради бракониерство, поради изтребване от страна на фермери, които опазват добитъка си, и от изгубване на естествения си хабитат.
Популацията е намаляла с 99 на 100, споделиха от " Пантера ".

Лъвицата Флорънс, снимана с лъвчетата си през февруари, е десетгодишна и има своя принос за увеличение на популацията. Двете дребни мъжки и едно женско лъвче са трето свърталище от 2021 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР