Организацията отрече да е спирала разследването Световната здравна организация все

...
Организацията отрече да е спирала разследването Световната здравна организация все
Коментари Харесай

СЗО все още работи по идентифицирането на произхода на COVID-19

Организацията отхвърли да е серпантина следствието
Световната здравна организация към момента работи за уточняване по какъв начин е почнала пандемията от COVID-19 през 2019-а година. От организацията на Организация на обединените нации отхвърлиха да са се отказали от следствието. Според тях такива изказвания правели недобросъвестни политици.

„ Разговарях с високопоставени китайски водачи неведнъж единствено преди няколко седмици. Всички хипотези за произхода на вируса остават на масата “, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, представен от Ройтерс.

„ Искам да бъда доста явен, че СЗО не се е отказала от никакви проекти за идентифициране на произхода на пандемията от COVID-19 “, безапелационен бе Тедрос.

Въпросът с произхода на ковид стана настоящ след неочакван отчет на Министерството на енергетиката на Съединените щати. Според американски медии министерството подозира, че лаборатория в град Ухан е изпуснала вируса, оценка, която Пекин отхвърля.

Официално обаче, американското разузнаване разгласи по-рано, че евентуално става дума за естествена разновидност на скотски вирус. Посланикът на Съединените щати в Пекин съобщи, че Китай би трябвало да бъде „ по-честен за произхода на COVID-19 “.

„ Работата продължава. Изследваме както хора, по този начин и животни. Разглеждаме научни писания за взаимоотношението сред тях. Но също по този начин търсим данни за нарушаването на сигурността от лабораториите, които работят с коронавируси. Особено там, където бяха засечени първите случаи, в Ухан, Китай и на други места “, заяви  Мария ван Керкхов, водещ специалист на СЗО по COVID-19.

Тя изрази отчаяние в Twitter в четвъртък, че Съединените щати не са споделили спомагателна информация със СЗО по отношение на своите отчети, оценяващи произхода на вируса.

В петък Керкхов прикани страните, институциите и изследователските групи, които може да разполагат с информация за произхода на пандемията, да я споделят с интернационалната общественост.

„ Нямаме на 100% отговорите по какъв начин стартира тази пандемия и остава безусловно неотложно да продължим да се фокусираме върху това “, акцентира тя.

Керкхов изясни, че е от решаващо значение да се изследват коронавирусите, циркулиращи в животните, и по какъв начин хората влизат в контакт с тези животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР