Организацията на обединените нации (ООН) да изпрати свой специален представител

...
Организацията на обединените нации (ООН) да изпрати свой специален представител
Коментари Харесай

Руската ракета е ударила точно това място. Зеленски иска ООН да изпрати представител в Кременчук 


Организацията на обединените народи (ООН) да изпрати собствен специфичен представител в украинския град Кременчук, където десетки бяха убити и ранени при съветски ракетен обстрел против търговски център. Това прикани президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Местните управляващи оповестиха за най-малко 18 убити, 36 изчезнали и десетки ранени, до момента в който интервенцията по търсене на оживели измежду останките от мола към момента продължава.

Русия обаче твърди, че е поразила с "високоточни ракети " единствено склад със западно оръжие, който се е намирал в съседство до комерсиалния център.

"Руската ракета е блъснала тъкмо това място. У-ми-шле-но... Ясно е, че съветските убийци са получили тези точни координати ", сподели Зеленски в последното си видеообръщение, добавяйки: "Искаха да убият колкото се може повече хора. "

Междувременно Киев изиска изключителна сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на съветската ракетна офанзива в Кременчук. По този мотив Зеленски насочи апела организацията да изпрати собствен представител в на място, който да ревизира съветските изказвания, че молът не е бил ударен от ракети, а се е запалил след взривяването на прилежащ оръжеен склад.

Междувременно английското Министерство на защитата уточни във всекидневния си разследващ бюлетин в сряда, че съществува "реална опция " цел на ракетния удар по комерсиалния център в Кременчук да е била близка инфраструктурна цел.

Унищожаването на мола в украинския град провокира, които дефинираха съветската офанзива като военно закононарушение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР