Организацията, администрираща всички международни състезания в плажния футбол, публикува официално

...
Организацията, администрираща всички международни състезания в плажния футбол, публикува официално
Коментари Харесай

Отложиха старта на световния календар по плажен футбол за септември

Организацията, администрираща всички интернационалните надпревари в плажния футбол, разгласява публично известие, в което афишира отлагането на началото на интернационалния сезон за началото на септември.

В момента от BSWW имат намерение да проведат всички планувани спортни събития под егидата си, следвайки разпоредбите на международните здравни институти и държавни управления. За това е допустимо сезонът да бъде продължен до февруари 2021 година Очаква се някои шампионати да се проведат на закрито.
" Подобно на останалата част от спортния свят, плажният футбол страда от въздействието на пандемията от Covid-19. Целият свят продължава да работи за намирането на най-хубавия метод за развиването на спорта в тези сложни условия. Готови сме за започване на сезона допустимо най-скоро след премахването на рестриктивните мерки, свързани с разпространяването на ковид в Европа и света.

Нашата отговорност е да мислим за ползите на обществото и в никакъв случай няма да застрашим сигурността на хората. Въпреки огромното предпочитание да върнем допустимо най-скоро плажния футбол на спортисти и фенове, ние прецизно ще следваме инструкциите, заложени от държавните управления и интернационалните здравни организации. Като се има поради наклонността в разпространяването на коронавирусната зараза, се построява нов график за сезона, като проектът към този миг е първото съревнование да се организира при започване на септември ", сподели президентът на BSWW Джоан Куско.
Окончателният брой стадии и места за осъществяване на Евролигата, датите на Шампионската лига и всички шампионати в календара ще бъдат избрани скоро.
Всички национални шампионати и шампионати се оставят на преценката на локалните федерации, които ще са съобразени по отношение на предписанията на съответните страни. От комисията по плажен футбол към БФС чакат решението на държавното управление за осъществяване на спортни мероприятия и ще създадат проекта за държавното състезание през 2020 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР