Организаторите на Sofia Open съобщиха на официалната страница на надпреварата,

...
Организаторите на Sofia Open съобщиха на официалната страница на надпреварата,
Коментари Харесай

Официално: Sofia Open ще се проведе и през 2022


Организаторите на Sofia Open оповестиха на формалната страница на конкуренцията, че шампионатът ще се организира и през актуалната година – от 25 септември до 2 октомври в „Арена Армеец“.

„Щастливи сме да обявим публично, че през 2022 година ще се насладим на седмото следващо издание на Sofia Open. В България още веднъж ще дойдат едни от най-хубавите тенисисти в света, които ще се борят за купата в София. Най-хубавото е, че прелестната българска аудитория ще може още веднъж да се допре до магията им онлайн. Ще бъде огромно наслаждение да приветстваме почитателите още веднъж в залата за Sofia Open 2022“, съобщи Кей Годкхинди, турнирният шеф на конкуренцията.

„ Благодарение на взаимните ни старания с нашите сътрудници от Българската федерация по тенис шампионатът в София се трансформира в едно от най-очакваните спортни събития в България и в интернационален проект. През миналите години Sofia Open построи солидна известност, привличайки едни от най-силните тенисисти в света. Доказателство са предходни първенци в София като Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер. Благодарение на Sofia Open България още веднъж ще бъде значима тематика в света на тениса с милиони фенове по всички краища на света, наслаждаващи се на шоуто през 2022 година Това ще бъде страхотна реклама на красивата България “, добави още той.

Новината идва, откакто на 17 май спортният министър Радостин Василев удостовери , че министерството е отпуснало средства на Българската федерация по тенис средства за провеждането на събитието.

През годините на кортовете в столицата са идвали някои от най-големите имена в Тура. Предстои да забележим кои ще бъдат участниците през тази година.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР