Организаторите на шампионата за изцяла електрически автомобили, Формула Е, обявиха,

...
Организаторите на шампионата за изцяла електрически автомобили, Формула Е, обявиха,
Коментари Харесай

Формула Е отмени надпреварите в Ню Йорк и Лондон

Организаторите на шампионата за изцяла електрически коли, Формула Е, оповестиха, че анулират конкуренциите в Ню Йорк и Лондон поради ковид пандемията. До отлагането на кръговете в двата града се стигна откакто оборудванията, които се употребяват за конкуренциите във Формула Е, бяха трансформирани във краткотрайни полеви лечебни заведения, което прави тяхното преустрояване невероятно в точния момент за стартовете надлежно на 11, 25 и 26 юли.

След отамяната на стартоветв в Ню Йорк и Лондон, шампионатът остава без нито един очакван кръг до края на своя шести сезон, защото досега пандемията наложи отлагането на стартовете в Саня, Рим, Париж, Сеул, Джакарта и Берлин.

От отсрочените досега стартове, най-голяма възможност за осъществяване имат тези в Сеул и Берлин, до момента в който опцията за английска конкуренция остава, само че на класическа писта. Преговори се водят с „ Брандс Хетч “, „ Силвърстоун “ и „ Донингтън Парк “, като плюс за последната е, че през първите четири сезона в историята на шампионата всички тимове бяха основани на нея и надлежно предсезонните проби се организираха там.

До момента от начало на сезона се организираха общо пет съревнования, като водач във краткотрайното класиране е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), който има актив от 67 точки и води с 11 пред Мич Евънс (Jaguar), до момента в който трети с 46 пункта е Александър Симс (BMW i Andretti). За да може да се разгласи шампионата за приключен, е належащо провеждането на минимум още една конкуренция.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР