Организаторите на Обиколката на Франция съобщиха, че са засилили мерките

...
Организаторите на Обиколката на Франция съобщиха, че са засилили мерките
Коментари Харесай

Затегнаха мерките за безопасност в Тур дьо Франс

Организаторите на Обиколката на Франция оповестиха, че са засилили ограниченията за сигурност в алпийските стадии по отношение на гибелта на швейцарския колоездач Джино Медер.

Медер си отиде от този свят предишния месец, когато падна при втурване в един от стадиите в Обиколката на Швейцария. Според първичния отчет на проверяващите става дума за неточност на състезателя, само че това не значи, че сходна не може да бъде позволена и в Тур дьо Франс. По тази причина ограниченията за сигурност в 14-ия и 17-ия стадий, които са с финали на втурване, са затегнати.

И на двете спускания са поставени ограничавания за сигурност, положен е нов асфалт, а на завоите ще има звукова сигнализация за помощ на участниците, посочи Адам Хансен, представител на Асоциацията на колоездачите.

В 14-ия стадий, който е на 15 юли, финалът идва след 12-километрово втурване от Кол дьо Жу План към Морзин. В 17-ия стадий на 19 юли има шесткилометрово втурване от Кол дьо ла Лоз към Куршевел. 

След гибелта на Медер се заформи спор дали в надпреварите в Алпите би трябвало да има финали на спускания, при които постоянно се развива скорост от към 100 километра в час. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР