Оранжев код за обилни валежи е обявен в неделя за

...
Оранжев код за обилни валежи е обявен в неделя за
Коментари Харесай

Валежите продължават и в неделя, кодът е оранжев

Оранжев код за значителни превалявания е разгласен в неделя за четири области в страната - това са Габрово , Смолян , Хасково и Кърджали. Прогнозните количества дъжд, които се чака да паднат там, са към 40 л/кв.м., а в южните региони и Родопите и повече.

За 13 области е разгласен жълт код за превалявания. Това Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен и Силистра. Там се чака да паднат към 20-25 л/кв. м.

В събота ситуацията в Смолян ско продължи да се усложнява след изобилните превалявания. Да не се подхващат пътувания в област Смолян , в случай че не са наложителни, заради усложнената конюнктура след продължителните превалявания , предизвестява регионалният шеф на Недялко Славов.

Нивата на реки в региона се повишават в резултат на продължителните превалявания , които в последните часове са извънредно интензивни, осведомят от регионалната администрация. По р. Черна в рамките на Смолян има няколко сериозни сектора, в които съществува заплаха от преливане.

Особено покачване на водата в речните корита се следи при р. Върбица, Арда, Черна и Бяла, прецизираха от регионалната администрация. Вследствие на превалявания те има спиране за малко време на електрозахранването на обособени места. Преляла река е прекъснала път сред селата Жребово и Кестен. В Смолян са мобилизирани доброволци, с цел да се реагира, в случай че дъждовете продължат и се стигне до преливане на речни корита.
В село Смилян за последния един час равнището на река Сивинска се е покачило с повече от 50 сантиметра. В регионалния град в региона на стадиона реката на няколко места прелива отвън коритото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР