Оранжев дъжд, примесен с пясък от пустинята Сахара, ще вали

...
Оранжев дъжд, примесен с пясък от пустинята Сахара, ще вали
Коментари Харесай

Синоптици бият тревога за голяма оранжева аномалия, която се задава

Оранжев дъжд, подправен с пясък от пустинята Сахара, ще вали през днешния ден на Балканите. Това предизвестиха от Националната метеорологична работа на Гърция, представени от „ Телеграф “.

Според прогнозите на съседите калният дъжд се чака да падне в северните елементи на Гърция, част от егейските острови, както в източните региони на нашата страна.

Според родния Национален институт по метеорология и хидрология обаче пясъчният дъжд към този момент евентуално няма да успее да стигне до нас.

Такъв към този момент е валял в България предходните години. Най-често това се случва напролет – май или края на април. Причината за явлението са пустинните стихии в Северна Африка, последвани от циклони, които довяват вдигнатите във въздуха прашинки до Балканите.

Сахарските дъждове оставят най-ярките следи върху колите, които осъмват боядисани в кафеникаво-оранжев цвят. Независимо дали с пясък или без, в съвсем цяла България през днешния ден ще се сипят дъждове. Количеството им тук-там ще доближи 20-25 литра на кв. м.

По-проливни ще са преваляванията в Южна България, където ще има и гръмотевици. Минималните температури ще са към 5 градуса, а оптималните 15-20. Утре обаче следва захлаждане като в София термометрите ще демонстрират не повече от 13 градуса. Ще продължат и преваляванията в съвсем всички региони на страната.

В планините на височина над 2000 метра ще падне и сняг. Времето ще остане дъждовно съвсем през цялата седмица, въпреки че от сряда облачността ще се поразкъса. Ще се покачат и температурите, като в петък оптималните още веднъж ще стигнат 20 градуса.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР