Оръжията на бъдещето започнаха да се вливат в стратегическите ракетни

...
Оръжията на бъдещето започнаха да се вливат в стратегическите ракетни
Коментари Харесай

Путин разказа за новите оръжия като от научна фантастика

Оръжията на бъдещето започнаха да се вливат в стратегическите ракетни сили, като образец за това са комплексите „ Авангард “. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в свое изявление пред Националния център за ръководство на защитата, съобават международните медии.

„ През 2019 година в развиването на въоръжените сили настъпиха доста качествени и систематични промени. Делът на актуалните оръжия измежду нуклеарните ни системи доближи 82%. Най-новата хиперзвукова ракетна система „ Авангард “ стартира да се причислява към стратегическите ни ракетни сили. Това е оръжието на бъдещето “, сподели Путин.

Предприети са значими стъпки за възстановяване на системите за ръководство и комуникациия, разузнаването и радиоелектронната война. На първо място, това е по този начин заради въвеждането на най-новите технологии в събирането, предаването и обработката на информация, съгласно Путин.

Възможно е да се подобрят и характерностите и опциите на системите за ръководство и надзор на въоръжените сили, твърди президентът на Руската Федерация. Стандартните техники за защита се заменят с съвременни дизайни, в това число цифрови и такива, в които се употребява изкуствен интелект. Роботизираните системи и безпилотните летателни апарати се вкарват интензивно, съгласно Владимир Путин. Войските извършват тактически комплицирани, ексцентрични задания по време на маневри, учения и неочаквани инспекции.

Руската войска продължава да играе основна роля за постигането на мир в Сирия, като подсигурява запазването на стабилността на тази страна, счита президента.

И с помощта на качествено увеличените си благоприятни условия, Русия решително влиза в ново равнище на интернационалното военно съдействие – полетите на самолетите Ту-160 над западната част на Индийския океан бяха осъществени от летища в Южна Африка, военни патрули бяха извършени за първи път във въздушното пространство над водите на Източен Китай и Японско море, уточни Путин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР