Оптимизацията е ключ към растежа. Може би няма бизнес в

...
Оптимизацията е ключ към растежа. Може би няма бизнес в
Коментари Харесай

Алекс Меламед, Payhawk: Теми като устойчивост и дигитална трансформация са ключови в управлението на фирмени разходи

Оптимизацията е ключ към растежа. Може би няма бизнес в днешно време, който да не е склонен с това. А за доста от фирмите, дребни и огромни, усъвършенстването на бизнес процесите се крие в автоматизацията и дигитализацията. Благодарение на това те съумяват освен да пестят време и запаси, само че и да се развиват стабилно в дълготраен проект.

В последните години българската компания “еднорог ” съумя да насочи вниманието към себе си, точно с артикул в помощ на бизнеса.

Става въпрос за усъвършенстването на основни процеси, свързани с финансовите и счетоводни отдели. Тяхната система за изцяло ръководство на фирмените разноски се употребява от разнообразни по величина и активност компании - от дребен и междинен бизнес до авиопревозвачи, през софтуерни компании, интернационалните ритейл вериги и огромни логистични компании.

Най-силните пазари за компанията са Европа, Англия и Съединени американски щати. Компанията също по този начин обръща все по-голямо внимание и на българския пазар. Тази година даже приветства най-големия клиент в историята си точно от България, от логистичния бранш.

Ръстът продължава в страни като Англия, Франция, Испания, Холандия и Германия, където продуктът на Payhawk е към този момент одобрено решение, което икономисва най-ценните запаси за бизнеса – време и пари.

“В началото на годината компанията откри офис в Ню Йорк, а от началото на лятото навлиза и с фокусирани старания и запаси на локална почва на по-малки, само че извънредно обещаващи европейски пазари като Финландия, Португалия и Литва ”, споделя Алекс Меламед, маркетинг шеф за България и Европейски Съюз.

“Payhawk се движи устремено по пътя си на световна компания, която съчетава всички типове заплащания и ръководство на разноски в един артикул, а клиентите получават надзор, достъп и разбор на информация в действително време. На процедура няма промишленост, за която цифровата промяна в ръководството на фирмени разноски да не е от изгода. ”

Цялостното решение на компанията редуцира с една трета ръчната работа на финансовите и счетоводни екипи, като им разрешава да приключат месеца по-бързо, само че също и да се наблюдават и в действително време.

Payhawk работи с компании в над 32 страни, а ползата нараства осезаемо освен у нас, само че и от страна на огромни интернационалните корпорации.

„ Това е предстоящо, несъмнено, с обогатяването на продукта с функционалности, ориентирани към интернационалните, огромни компании с голям брой сдружения, които имат и по-широки и комплицирани потребности. Теми като резистентност и цифрова промяна са основни в ръководството на фирмени разноски и Payhawk продължава да дава решения, които плануват и адресират актуалните условия ”, споделя Меламед.

Основната активност на финтех-компанията е ръководство на бизнес разноските, които фирмите вършат, посредством корпоративни дебитни и, свързани с мощен програмен продукт за надзор, отчитане и координиране на разноски в действително време.

Основното преимущество на софтуера на Payhawk е, че той разрешава на мениджмънта да следи в действително време разноските на компанията - по пера, по отдели, по планове, да усилва или понижава предели на чиновници и така нататък Съвсем неотдавна от Payhawk оповестиха нова функционалност - Payhawk Green, която разрешава автоматизирано следене на въглеродния отпечатък след всяко заплащане с карта Payhawk.

Защо това е значимо?

2025 година ще бъде първата финансова година, през която фирмите с над 250 чиновници и чист оборот от 40 млн. евро ще стартират да изготвят отчети по новата инструкция CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive, или Директива за отчитане на корпоративната устойчивост), въведена от Европейския съюз.

 Payhawk Green

Устойчивостта става основна тематика и за вложителите, които към този момент изискват от фирмите да са изцяло транспарантни в отчетите за въздействието си върху околната среда. Очаква се в обсега на европейската Директива да попаднат повече от 50 000 сдружения.

Продължава да стои въпросът обаче по какъв начин нездравословните излъчванията на бизнеса могат да бъдат лимитирани, в случай че нямате действителна визия за количеството и източниците им?

Пътувате в командировка, отивате на вечеря с значим клиент, а по-късно се връщате до хотела с такси – замисляли ли сте, че всяка една от тези стъпки има своя въглероден отпечатък и отражение върху климата?

Интересен факт е, че до 90% от всички въглеродни излъчвания на бизнеса са от косвени действия – всекидневните пътувания от и до работа, командировки, снабдители и дълготрайни активи.

" С един бутон, клиентите ни задействат следенето на въглеродни излъчвания и получават достъп до отчет с изчислен въглероден отпечатък на всяко картово заплащане, " споделя Цветина Янчева, началник на екипа за продуктов маркетинг в Payhawk. „ Разбира се, нашата компетентност са финансите и счетоводството, по тази причина се доверихме на сътрудници като Lune - платформа за пресмятане и висококачествено компенсиране на въглеродни излъчвания ".



Партньорството с Lune разрешава на Payhawk да оцени на всяка транзакция, употребявайки Протокола за парниковите газове, който регистрира категорията и цената на покупката.

“Често излъчванията от обсег 3 се равняват на до 90% от цялостния въглероден отпечатък на една компания. Това са да вземем за пример пътешестване до месторабота, служебни пътувания, доставки и услуги, както и дълготрайни активи. Съставен от косвени излъчвания, обсег 3 е сложен за следене и калкулиране. Най-трудни за обзор са точно покупките на артикули и услуги с фирмени карти - било то самолетни билети, вечеря с клиенти или софтуерни абонаменти. ”, споделя Цветина Янчева.

За да проследят правилно въглеродния отпечатък сътрудниците на Payhawk - Lune - употребяват и характерни за промишлеността методологии и емисионни фактори като ICAO за полети или GLEC за логистика, с цел да усъвършенства точността.

“Смятам, че Payhawk Green ще е от изгода на всяка една компания, която към момента няма съответна тактика за изчисляването на излъчванията от обсег 3, генерирани от бизнес разноски и генерално на всяка компания, която желае да бъде по-отговорна за дейностите и отпечатъка си. Payhawk Green е прелестна първа стъпка към разбирането на най-трудните за следене и пресмятане въглеродни излъчвания ”, прибавя Цветина Янчева.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР