Определянето на правилната продажна цена на апартамент не е точна

...
Определянето на правилната продажна цена на апартамент не е точна
Коментари Харесай

Колко струва моят имот: Как да проверим?

Определянето на вярната продажна цена на апартамент не е точна просвета. Всеки парцел е неповторим и цената му на пазара зависи от търсенето и предлагането все още на оценката. Според разнообразни статистики, един вярно оценен парцел се задържа на пазара за към 3 седмици и бързо съумява да откри новите си притежатели. От друга страна, неверното оценяване на парцела може да го задържи на пазара за доста по-дълъг интервал от време и даже да не регистрира никакъв интерес от страна на купувачи. 

Сравнете с сходни жилища за продажба

Въпреки че сравнителният разбор няма легалната стойност на пазарна оценка, той е добър вид и за продавачи и за купувачи. Той съдържа 10 пазарни аналога на описания парцел - това са същински жилища, които са били продадени неотдавна. Това, което отличава сравнителния разбор от множеството други източници на информация е, че той взема поради извънредно и единствено цени от действително сключили се покупко-продажби.

Обикновено продавачи и купувачи преглеждат разгласи на сходни жилища в региона и се пробват да ги сравнят с съответния парцел, който ги интересува. Но това, че парцел в съседство е разгласен за продажба на избрана цена, не значи, че той е пазарен аналог.

На пръв взор този метод наподобява най-лесен и логически. Проблемът с тази по този начин публикувана процедура е, че на пазара съществуват десетки, та даже и стотици подправени, надценени и дублиращи се разгласи.

Как да оценя жилището си онлайн?

Факт е, че с съвсем стопроцентова сигурност вашият покупател ще пристигна от Интернет. В днешно време всеки има има достъп до онлайн принадлежности за оценка на парцел, които правят тази работа и то гратис. Няколко компании имат достъп до хиляди цени на към този момент осъществени покупко-продажби и цени на жилища, които се продават сега. Това им разрешава да основават автоматизирани логаритми за оценка. Предоставяйки им основна информация за вашия апартамент като жилищна повърхност и брой стаи. Инструментите могат да сравнят вашия апартамент с тези в тяхната база данни и да ви дават ценови диапазон, който е непосредствен до пазарната стойност. Подобни услуги дават уеб сайтове като, платформи на брокерски компании като , автоматизирана пазарна оценка на парцел дават и някои банки, да вземем за пример.
 Покупка и продажба на парцел: В Гърция или България съпътстващите разноски са по-големи
Покупка и продажба на парцел: В Гърция или България съпътстващите разноски са по-големи

Над един милион притежатели на парцели в Гърция ще бъдат освободени от заплащането на ENFIA

Направете безвъзмездна професионална оценка на вашия апартамент

Не всички професионални оценки се таксуват, някои специалисти ги правят гратис. Можете да си уговорите среща с специалист от сектора, който ще пристигна и ще проучва обширно вашия апартамент. Предимството на консултацията с брокер е познаването на локалния пазар, което му разрешава да вземе поради всички индикатори на местоположението, които ще повлияят на цената. За да уточни оценката, брокерът може да изиска и избрани документи като проект, техническа диагностика или други документи. 

Лицензиран оценител

По всяко време притежателите могат сами да наемат лицензиран оценител, който да даде оценка на парцела им. Лицензираният оценител борави с настоящи разгласи на имотния пазар, като сортира 3-5 разгласи като еквиваленти на оцененото жилище.
 €10,5 милиона или най-скъпата къща в България, която e като първокласен парцел в Бевърли Хилс
€10,5 милиона или най-скъпата къща в България, която e като първокласен парцел в Бевърли Хилс

Имотът се намира в Бистрица - на 6600 благи от Лос Анджелис

Може да се откри добър експерт-оценител посредством или.

Статистически данни за действителни цени на парцели

В медиите постоянно циркулират най-различни числа отнасящи се до имотния пазар, само че какъв брой достоверни са те? Често те са на база данните на една единствена организация и си опонират с другите такива. Такава статистика не е задоволително показателна за целия заможен пазар, защото в България той е много фрагментиран.

Ако обаче си от хората, които избират да се доверят на статистиката, в сравнение с нюх или догатки, то идващият инструмент ще им е от изключителна изгода.

, които Имотният агрегатор предлага са цялостни със статистическа информация за действителни крайни цени от същински имотни покупко-продажби.

Те дават богата информация за настоящото положение и трендовете в определен регион и интервал, изясняват в платформата си за оценка на парцел от. Лесно може да се схванат действителните продажни цени на другите видове парцели. Всичко е показано в разбивки по площ, вид жилище, тип и година на градеж. Така данните дават несравнимо преимущество при взимане на капиталови решения.
 Как да определите кое е по-изгодно – покупката на парцел, или живот чартърен?
Как да определите кое е по-изгодно – покупката на парцел, или живот чартърен?

В болшинството от нашите сънародници е, чe пpи живoт пoд нaeм ce " xвъpлят пapи нa вятъpa "

Имайте поради фактори, които въздействат на цената:

Квадратура:  На първо място би трябвало да имате поради квадратурата на парцела, която ще дефинира междинната цена на квадрат и която е от значително значение за всеки покупател. Броят стаи и тяхното разположение също е основен детайл за хората и надлежно е от директно значение при определянето на цена. 

Тип строителство:   Типът строителство е значим детайл при установяване на цената на един парцел, главно заради преобладаващото търсене. Интерес за купувачите съставляват жилищата в новопостроени здания, заради по-високото качество на актуалното строителство, по-модерния им архитектурен образ и функционалността им. Обикновено разликата в цените на тухлени здания и панелни блокове е в интерес на тухленото строителство, което също би трябвало да се вземе поради, се отбелязва в  на компанията за недвижими парцели " Адрес ". Когато вършиме съпоставяне с други парцели на пазара, обърнете внимание на парцелите, попадащи в същата категория строителство като вашия. Годината на градеж също следва да се вземе поради. Строителните материали имат собствен живот и колкото по-нова е постройката, за толкоз по-надеждна се смята тя.

Възраст на постройката: Годината на градеж на един парцел също въздейства на ценообразуването. Всеизвестно е, че строителните материали имат собствен живот - т.е., период на валидност. Една вярно и качествено издигната тухлена постройка може да издържи без ремонт на носещите стени до 130 години.

От друга страна, панелните и ЕПК жилищата, които преобладават имотния пазар в страната ни, в огромната си част към този момент извървяха своя житейски път, защото срокът им на валидност публично е 50 години, написа в разбор на.

Етаж, ревю, общи елементи

Към другите етажи в една постройка се следи друг интерес. Например, жилища на сутеренен, първи и финален етаж се търсят минимум, което е причина за по-ниската им цена. При останалите етажи не се следи основна разлика, като се изключи гледката, която оферират.

На къде гледа жилището ви и какво е неговото ревю също е главен фактор. Колкото повече са осветени стаите в парцела от естествена слънчева светлина, толкоз по-привлекателен е той за евентуалните купувачи.
 Има ли смисъл от втора застраховка на ипотекиран парцел?
Има ли смисъл от втора застраховка на ипотекиран парцел?

Застраховка по ипотечен заем - покрива риска на клиента или риска на банката да изгуби обезпечението?

Състоянието на общите елементи на постройката може да окаже леко въздействие върху цената, само че не е от значително значение. Поддръжката е извънредно значима, само че ако липсва, това може да се усъвършенства бързо.

Начилие на паркоместа

Все по-голям за купувачите на парцел аршин е съществуването на паркомясто. В случай че разполагате с такова, то можете да го включите към крайната цена на жилището. Ако обаче имате гараж, който да предложите на клиента, то той предстои на независимо оценяване като обособен от парцела ви обект.

Внимавайте при издание на цената

Някои продавачи демонстрират креативност с цената, която желаят за парцела си. Например, жилище в диапазона 85 000 евро и 88 000 евро, е с посочена цена 87 959 евро.

Такава необичайно характерна цифра притегля вниманието по един несъответствуващ метод и генерира интерес, който не е желан.

Купувачите ще се чудят за какво продавачът е избрал тъкмо тази съответна цифра. Следващата разумна стъпка е евентуалните купувачи да се замислят кой тъкмо е продавача и за какво той е избрал тази цена. И по този начин фокусът се измества от парцела към продавача.

В идеалния вид продавачът е незабележим - той е една неразбираема фигура, останала надалеч зад парцела. Не инцидентно експертите по недвижими парцели поучават да се отстранен всички персонални движимости (снимки, дипломи и други) от домовете, когато те ще се снимат за продажба или когато следва оглед.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР