В Донецка област украинските сили са били принудени да инициират

...
В Донецка област украинските сили са били принудени да инициират
Коментари Харесай

Economist: Има струпвания на руски сили по границата със Сумска о...

В Донецка област украинските сили са били принудени да предизвикват маневри при Покровск след яростни боеве, осведоми Генералният щаб в Киев. Във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски дефинира ситуацията на това направление и в прилежащите му региони като " извънредно тежко ".

 

" Покровското направление и други донецки посоки – Краматорск, Курахово в този момент остават извънредно сложни и там има най доста борби. В Харковска област нашите сили унищожават окупаторът ", сподели той.

Продължават и украинският обстрел по разнообразни обекти в съветските гранични области. Губернаторът на пограничната Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че са били свалени няколко въздушни цели при приближаването им до село Беленкое. Съобщава се за един умрял граждански. Една жертва и двама ранени има и при украински обстрел против окупирания източен град Лисчанск в Луганска област.

 

Украински служител на реда е изгубил живота си при съветско нахлуване с дрон, заяви вътрешният министър на Украйна Игор Клименко. 

 

По време на офанзивата униформеният е евакуирал цивилни от намиращо се на фронтовата линия населено място Вовчанск в североизточната част на Харковска област.

Междувременно организация УНИАН осведоми, че първите украински военни, подготвени в поддръжката на американски изтребители F-16 се завръщат в Украйна. По думите на президента Зеленски Украйна се нуждае от повече 100 изтребителя F-16, с цел да се изправи против съветските окупатори в небето. Според него руснаците употребяват 300 самолета за удари против страната му. Киев чака тази година да получи изтребители F-16, с цел да се отбрани от съветското настъпление. Норвегия към този момент разгласи, че ще даде на Украйна 22 такива самолета, както и мотори, аварийни елементи и друго съоръжение. Белгия също разгласи, че ще подари от своите F-16 на Киев до края на годината. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР