Определено ще станете почитатели на това милашино тесто, изключително познато

...
Определено ще станете почитатели на това милашино тесто, изключително познато
Коментари Харесай

Милашино тесто: Работата с това тесто е удоволствие!

Определено ще станете фенове на това милашино тесто, извънредно познато в доста международни кухни.

Необходими са ви следните артикули:

1 пакетче суха квас (11 грама)1 чаена лъжичка сол2 супени лъжици захар1 яйце250 мл топло мляко6 супени лъжици олиобрашно около 500 грама

Начин на подготвяне:

Включете фурната на 180 градуса и пристъпете към омесването на тестото.Смесете всичко едновременно: яйцето, солта, захарта, маята, топлото мляко – разбъркайте, добавете олиото в края.От 500 грама брашно се изсипват 100 грама, последователно прибавете и останалата част на порции от по 100 грама. Тези 100 грама могат да не се употребяват изцяло – веднага щом тестото стартира да се отделя от ръцете, към този момент няма потребност да добавяте от брашното.Разточете тестото, по-късно го оформете на топка, сложете го в купа, покрийте с фолио, увийте го с огромна забрадка, изключете фурната, сложете тестото в нея за 20-25 минути.След определеното време тестото ще се надигне, ще стане топло и еластично, пухкаво и нежно.Леко омесете и можете да започнете да го употребявате.Какво точно да приготвите от нето? Каквото и да е: сладки и не сладки кифлички, пирожки, пайове, хлебчета, рула и т.н.Тестото е с безпристрастен усет, богат мирис, уместно е за всевъзможни пълнежи.Печете на 180 градуса, времето за печене зависи от количеството на вашите артикули.

Вижте още: Заготовка за зимата с домати и зеле – обичана рецепта

Приятен вкус с тесто Милашино!

Ако рецептата ви е харесала, не забравяйте да я споделите на приятелите си в обществените мрежи! Вероятно те също биха желали да схванат по какъв начин да си подготвят това пухкаво и меко тесто!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР