Определено идея за вечеря, която не сме опитвали - пилешки

...
Определено идея за вечеря, която не сме опитвали - пилешки
Коментари Харесай

Пилешки пържоли от бутче със спанак и аншоа

Определено концепция за вечеря, която не сме опитвали - пилешки пържоли от бутче със спанак и аншоа

Необходими Продукти

● пилешки бутчета - 2 бр. пържоли (с кожа)
● черен пипер - прясно надробен
● спанак - 200 г свеж
● чесън - 2 скилидки
● зехтин - към 50 мл
● сирене бри - 180 - 200 г
● аншоа - 4 филета
● сол - 2 щипки

Начин на подготвяне

Измийте добре листата от спанак, отрежете дръжките, в случай че са дебели и оставете в гевгир хубаво да се отцедят от капките вода.

Натрийте пилешките пържоли от бут със сол и пипер. Оставете ги на стайна температура за към 20 минути.

Загрейте тиган, задоволително огромен да побере двете пържоли. Сложете малко зехтин и положете месото с кожата надолу. Печете на сдържан огън, до момента в който кожичката стане златиста и хрупкава.

Тогава обърнете пилешкото и от другата страна. Месото от бутче изисква по-дълга термична обработка в съпоставяне със пилешките гърди, по тази причина имайте самообладание.

През това време използвайте, с цел да извършите спанака, който ще сотираме. На прилежащия котлон загрейте останалия ви зехтин и сложете спанака (по предпочитание може да го накълцате предварително). След към минута прибавете скилидките чесън нарязани на филийки и разбъркайте.

Когато размерът на листата спадне и чесънът замирише прелестно, дръпнете от огъня. Искаме спанака да резервира свежия си цвят, по тази причина не би трябвало да готвим дълго, не е и нужно. Сол не се прибавя, защото пилето е осолено, а след това се поставят и рибките аншоа, които също са много солени.

След като и пържолките са добре изпечени, преминете към оформяне на порциите (в случая количествата са за две порции, само че постоянно може да ги удвоите или утроите, в случай че сте повече хора).

Сложете по една пилешка пържола в паница и от горната страна наредете резени Бри, с цел да се разтопят (понякога върша това, до момента в който са още на огъня). Покрийте щедро със сотиран спанак, по-късно още един ред Бри и най-после по две рибки аншоа от горната страна.

Сервирайте пилешки пържоли от бутче със спанак и аншоа топло.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР