"Определени политически сили се опитват за пореден път да провеждат

...
"Определени политически сили се опитват за пореден път да провеждат
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление

"Определени политически сили се пробват за следващ път да организират акция с напън върху гласоподаватели. Поставят според работата на хората от това за кого ще гласоподават. Някой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората ", съобщи вътрешният министър Бойко Рашков по време на Международна конференция за трафика на хора.
"Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, даже с цената на закононарушение ", продължи той.
Ние ще противодействаме на това, по тази причина е служебното държавно управление и Министерство на вътрешните работи, като главен притежател на тази отговорност, ще си упражни пълномощията по закон, добави Рашков.
По думите му има сигнали постъпили и при него също постъпват такива.
"Опитват се избрани политически сили за следващ път да организират предизборна акция с напън към гласоподаватели. Към представители на компании с по-голям брой чиновници, даже се слага под въпрос оставането на работа на някои чиновници. Има прилепяне на български жители от известни етноси със същата цел, някой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората “, сподели още Рашков.
По време на конференцията служебният вътрешен министър изиска и по-тежки санкции за причинителите на трафик на хора
Не може сполучливо да противодействаме на закононарушенията с трафика на хора, в случай че не престават да се постановат условни присъди. Очевидно е, че тези демократични санкции не могат да окажат превантивно и възпиращо действие върху дееца.
Дали съумяваме да укрепим душeвността на жертвите на тези закононарушения, попита Рашков. Струва ми се, че в тази посока ние не съумяваме, сподели той и като причина уточни леките санкции, налагани от правосъдните органи.
Трябва да предвидим санкции в Наказателен кодекс, посредством които по-успешно да преодоляваме последствията от закононарушенията от трафик на хората, съобщи вътрешният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР