Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи в Източна България. От

...
Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи в Източна България. От
Коментари Харесай

Слънце, дъжд или сняг през уикенда - вижте прогнозата

Оправдаха се предизвестията за проливни превалявания в Източна България. От измерените в станциите количества най-голямо е това на нос Калиакра съвсем 40 литра на кв. метър, в Шабла 33.

Ще продължи да вали и в следобедните часове, в Северна България и високите западни полета сняг, в останалата част от страната към момента дъжд. Максималните температури ще бъдат от 1° в Северна до 8° в Източна България, а вятърът ще основава чувство за по-студено от действителното време.

И през нощта преваляванията ще продължат, само че към този момент ще бъдат по-слаби и на по-малко места. С продължаващото захлаждане дъждът и в западната част от Горнотракийската равнина и в югозападните региони ще премине в сняг, а на следващия ден дъжд и сняг ще превалява и в Източна България.

През деня преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в югоизточните региони, а след обяд в западната половина на страната ще има и слънчеви часове. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 7°, в композиция с сдържан, в Източна България и по Черноморието краткотрайно мощен северозападен вятър. На морския бряг ще има превалявания от дъжд и сняг, които до вечерта съвсем на всички места ще спрат.

И в планините снеговалежите от запад ще отслабват и стопират, най-късно в масивите от Източна България. Ще бъде прохладно, с сдържан североизточен, по най-високите елементи, където температурите ще паднат до минус 7° - минус 8°, краткотрайно мощен източен вятър.

През почивните дни вероятността за превалявания е дребна, облачността ще понижава, по-съществено в неделя, когато и минималните температури едва ще се намалят, само че оптималните ще тръгнат нагоре и при започване на новата седмица се чака сензитивно стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР