Оправдаха се очакванията за рязко и съществено захлаждане след поредицата

...
Оправдаха се очакванията за рязко и съществено захлаждане след поредицата
Коментари Харесай

Слънце на запад, валежи на изток

Оправдаха се упованията за внезапно и значително захлаждане след поредицата дни с рисково горещо време. Днес оптималните температури ще бъдат с към 10 – 15 градуса по-ниски, спрямо през вчерашния ден. Причината – леден атмосферен фронт, който минава с по-малко превалявания, измерените в станциите са до към 20 литра на кв. метър, само че с доста мощен вятър, в Сливен поривите му бяха над 34 м/с, и мощни гръмотевични стихии.



В следобедните часове гръмотевични стихии ще има единствено в Източна България. Остава и заплахата от градушки, само че предизвестие за рисково мощни пориви е в действие в цялата страна и оптималните температури през днешния ден ще бъдат значително по-ниски, в множеството региони от 24 до 29 градуса, а в западната половина от страната ще бъде слънчево.

Утре ще бъде слънчево в композиция със слаб западен вятър. Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в София - към 28°.

Слънчево време ще е и по Черноморието на следващия ден в композиция със слаб вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток.

Максимални температури ще са от 25°до 28°. Температурата на морската вода е 21°-28°, само че край Шабла е 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време като вятърът ще отслабне, само че по билата ще се задържи мощен от северозапад.

Температурите там ще се покачат и оптималните в курортите ще са от 14 градуса на Алеко до 20 в Пампорово.

През идващите дни ще бъде слънчево, температурите още веднъж ще се покачват, само че упованията са да няма толкоз рискови стойности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР