Оправдаха се очакванията за необичайно ниски за сезона температури тази

...
Оправдаха се очакванията за необичайно ниски за сезона температури тази
Коментари Харесай

Слънчево следобед, с валежи утре

Оправдаха се упованията за извънредно ниски за сезона температури тази заран, в по-голямата част от страната от 10° до 15°, на морския бряг – до 18°, а в София – малко под 8°.

Въпреки хладното утро, оптималните температури през днешния ден ще бъдат по-високи от през вчерашния ден, сред 25° и 30°, по Черноморието - сред 24° и 27°. Ще бъде най-вече слънчево, със слаб, в източните региони – сдържан вятър от изток-североизток.

През нощта облачността ще стартира да се усилва и до сутринта тук-там в Западна България ще превали. Минималните температури на следващия ден ще бъдат по-високи, в множеството региони от 13° до 18°, в София - към 12°.

И на следващия ден на доста места в западните региони ще бъде с валежи от дъжд и гръмотевици, до момента в който над източните ще има повече слънчеви часове. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - към 24°. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната и по Черноморието - сдържан вятър от север-североизток. На морския бряг облачността ще е променлива, на обособени места със слаби валежи.

Максималните температури ще са сред 25° и 29°. Температурата на морската вода е 22-25°, на север от нос Калиакра - към 15°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Превалявания и гръмотевични стихии ще има на следващия ден и в планините от Западна България. В масивите на изток облачността ще е променлива и единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан североизточен вятър.

През идващите дни температурите постепенно ще се покачват. Ще доминира слънчево време, само че ще има и изолирани валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР