Опозиционната партия Действие на недоволните граждани (АНО) на бившия премиер

...
Опозиционната партия Действие на недоволните граждани (АНО) на бившия премиер
Коментари Харесай

Опозицията печели в повечето големи градове на местните избори в Чехия

Опозиционната партия " Действие на недоволните жители " (АНО) на някогашния министър председател Андрей Бабиш печели в множеството огромни градове на локалните избори в страната, възприемани като тест за оправянето на ръководещата коалиция с енергийната рецесия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Чехия, сходно на други страни от Европейския съюз, се бори с растеж на инфлацията, провокиран главно от високите цени на силата. Опозицията споделя, че държавното управление на премиера Петър Фиала е направило прекомерно малко и прекомерно късно, с цел да помогне на хората.

Чехите гласоподаваха допълнително от 6000 общини в петък и през вчерашния ден , а окончателните резултати бяха оповестени тази заран поради комплицираната изборна система.

Партия АНО, която е в съпротива от предходната есен, завоюва в 17 от 27 огромни града. Тя обаче остана втора в двата най-големи чешки града - столицата Прага и Бърно, където печелят партии от в този момент ръководещата коалиция.

Повечето места в общинските препоръки - 38 099 от общо 61 796 - ще бъдат заети от разнообразни самостоятелни претенденти , получили най-хубави резултати на изборите.

Сред огромните партии, АНО се подрежда след две обединения от ръководещата коалиция - Гражданската демократическа партия на премиера Фиала и Християндемократичния съюз .

Чехите гласоподаваха също на първи тур на частични избори за Сенат, на които ще бъдат попълнени 27 места - една трета от състава на 81-членната горна камара на Народното събрание. На първия тур към този момент са определени трима сенатори.

На втория тур, който ще бъде създаден идващия уикенд, опозиционната партия АНО ще има 17 претенденти, а ръководещата коалиция - 19. Останали кандидати са от други партии или самостоятелни.

Независимо от резултатите от втория тур ръководещата коалиция ще резервира болшинството си в Сената, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР