Опитвайки се да прекъсне потока от негативни новини, министър-председателят на

...
Опитвайки се да прекъсне потока от негативни новини, министър-председателят на
Коментари Харесай

Великобритания обяви изграждането на нов национален флагман

Опитвайки се да прекъсне потока от отрицателни вести, министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън разгласи основаването на нов „ народен флагман “ на Англия, написа немското издание Der Stern, като разяснява, че това ще бъде транспортен съд, който ще символизира статута на Обединеното кралство в света. Според проекта корабът ще бъде хазаин на значими политически договаряния, както и изложения и срещи на върха. Изданието обаче отбелязва, че плавателният съд ще бъде пуснат на вода едвам през 2024 година, което значи, че е малко евентуално да се трансформира в платформа за договаряния след Брекзит, написа организация " Фокус ".

През последните седмици Борис Джонсън беше заставен да се занимава с доста неуместни тематики, разяснява Der Stern, като припомня за абсурда към първокласния ремонт на кабинета на премиера и скъпото му пътешестване до Карибите: и двете бяха платени от спонсори. Изброяват се още „ упоритите шотландци “, стремящи се към самостоятелност, и за някогашния консултант на Джонсън Доминик Къмингс, който намерено упрекна премиера в неуспеха на битката против пандемията и в обща непросветеност.

„ Борис Джонсън обаче не би бил себе си, в случай че не се опита да се погрижи за връщането на позитивни заглавия “, разясняват от редакцията. Миналия уикенд той изненада жителите с новината за сватбата си с приятелката Кари Саймъндс, ставайки първият министър-председател от 200 години насам, който подписва брак по време на мандата си. В допълнение към новините за сватбата, Джонсън направи и вълнуващо известие: Англия ще построи нов „ народен флагман “, който ще показва Обединеното кралство в морето. Джонсън възнамерява да похарчи към 233 млн. евро за построяването на кораба.

Съгласно думите му, корабът би трябвало да символизира статута на Англия като „ огромна, самостоятелна, морска и комерсиална мощ, както и деен участник на международната сцена “. Изданието твърди, че по този метод Джонсън има намерение да възроди остарялата английска традиция на националните флагмани: тя завърши през 1997 година, когато кралската яхта Britannia беше извадена от употреба. Отбелязва се още, че полемиката за възраждането на традицията продължава от доста години. Консерваторите са главните поддръжници на завръщането на националния флагман. След известието на Джонсън имаше оферти новият транспортен съд да бъде кръстен на неотдавна умрелия принц Филип. Все още обаче няма съответно признато име. Британското държавно управление съобщи, че корабът ще бъде издигнат във Англия, с цел да се основат нови работни места - както и да се подчертае възраждането на английската корабостроителна промишленост.

Не бива обаче да се чака, че 200-милионната яхта ще разреши на Англия бързо да откри своето място в света след Брекзит, написа изданието. Строителството би трябвало да стартира през идната година и да завърши през 2024 г.: Англия не може да отсрочи комерсиалните договаряния с редица страни за подобен интервал. Освен това не е реалност, че самият Борис Джонсън ще остане министър-председател след довеждане докрай на строителството, поради политическия напън, упражняван върху него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР