Опитваме се да променим тона. Започваме разговори по съвсем друг

...
Опитваме се да променим тона. Започваме разговори по съвсем друг
Коментари Харесай

Кандидат-премиерът на ГЕРБ ще търси подкрепа от всички: Започваме разговори по съвсем друг начин

„ Опитваме се да променим тона . Започваме диалози по напълно различен метод. Ще се опитаме този възел на българската политика, който го имаме сега, не да го разсичаме, а да го разплетем. Надявам се да стане. “ Това сподели пред репортерите в президентството проф. Николай Габровски , който изненадващо получи мандат за държавно управление като претендент за министър председател, номиниран от ГЕРБ-СДС.

Той не отговори съответно от кого е получил покана за номинацията. Вместо това изясни: " През последните години съм получавал доста предложения за две неща - едното е да работя в чужбина, другото е да вляза в политиката. Винаги до момента съм отказвал. Страхувам се обаче, че сега България е на един кръстопът - кръстопът на прекалено много рецесии, кръстопът на обществена, на икономическа рецесия, кръстопът на енергийна рецесия. Виждаме, че имаме доста сериозен мигрантски напън. И една от водещите аргументи за всичко това е политическата рецесия, в която сме - знаете какъв брой избори имаше през последните години. Това нещо би трябвало да спре по някакъв метод. Надявам се, че изборът за мен като персона, която е консенсусна, професионална, еднообразно отдалечена от всички партии, имаща добър разговор с всички партии, ще даде опция за един нов звук в политиката, тъй като политическото говорене видяхме, че не води до нищо, чисто политическите пристрастености – също. "

Към момента нямало определени кандидат-министри.

„ Не, няма определени още хора “, изясни Николай Габровски.

Със сигурност обаче щели да разчитат на повече професионализъм, „ на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в другите области “.

От кого ще търси поддръжка?

„ От безусловно всички. С безусловно всички ще търсим разговор. Идеята е цялостна смяна на политическия звук – да се премине от едно кресчендо и от една забележима за всички неефективна борба към един разговор, към търсене на общи допирни точки и към търсене на някакъв метод България да преодолее по допустимо по-лек метод този тежък миг, в който се намира “, съобщи професорът. „ Вратите ще бъдат отворени към всички, с всички ще приказваме и ще се търси професионализъм и експертност “, добави той.

От през днешния ден започвали диалозите, тъй като нямало време за губене.

Ситуацията била тежка, опитвали се да дадат сигнал за смяна на тона.

„ Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че в случай че България влезе в едни нови предварителни избори през март, а след това през юни, ще загубим извънредно значими неща. Ще изгубим време – време, което България няма; ще изгубим пари, които сме изкарвали с големи старания всеки един от нас поотделно, и ще изгубим престиж – престиж, който е трупан в годините и който също ни е доста скъп “, сподели още Николай Габровски.

Досега всички го оценявали като консенсусен и диалогичен, което се надява да му помогне в диалозите с другите политически сили.

„ Може да се каже, че съм привикнал да работя в екип, и то в едни тежки условия – просто такава е специалността ми. И въпреки всичко, опцията ми и желанието ми да нося отговорност също са потвърдени във времето. Надявам се всичко това да бъде от изгода “, изкоментира неврохирургът.

 

Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР