Опитни шерпи, които търсят Боян Петров под връх Шиша Пангма

...
Опитни шерпи, които търсят Боян Петров под връх Шиша Пангма
Коментари Харесай

Утре шерпи изкачват най-високата точка на Шиша Пангма в търсене на Боян Петров

Опитни шерпи, които търсят Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, ще се качат на следващия ден до най-високата точка .

Тази нощ шерпите остават в последния Лагер 3 и рано сутринта потеглят към върха. Ако времето разрешава, това ще отнеме сред 8 и 10 часа . Към момента, това е последната публична информация от избавителната интервенция, оповестява БТВ.

Припомняме, Радослава Ненова, дамата на изчезналия в Хималаите планинар Боян Петров , написа в профила си във " Facebook ", че е взела решение спасителите да не изкачват връх Шиша Пангма през днешния ден , с цел да не рискуват живота си. Тя избира на слизане избавителните екипи да претърсят регионите, където има късмет да открият Боян жив.

" Вчера в доста сложен за мен диалог взех решение да не се изкачва върхът през днешния ден. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив . Колкото и да ми се желае да не изгубвам вяра - за мен животът и оцеляването на всички участници в избавителната акция е доста значим и въпреки да ми е доста мъчно, не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи ", написа тя.

 Жената на Боян Петров губи вяра за оцеляването му
Жената на Боян Петров губи вяра за оцеляването му

Решила е избавителните екипи да не изкачват върха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР