Опитите да се каже, че ако изпълним условията на Русия

...
Опитите да се каже, че ако изпълним условията на Русия
Коментари Харесай

Николай Денков: Нека не очакваме, че ако изпълним условията на Русия, „Газпром“ ще ни пусне кранчето

Опитите да се каже, че в случай че осъществим изискванията на Русия за газа, „ Газпром “ ще ни пусне кранчето, са несъстоятелни. Такава позиция изрази в изявление за бТВ министърът на образованието в оставка Николай Денков.

По думите му, от това, което се видя през последните, още преди войната с Украйна, стана ясно, че е извънредно рисковано да се разчита на доставките на „ Газпром “, изключително в случай че една страна е оповестена за неприятелска.

" Аз съм изцяло уверен, че „ Газпром” спря изцяло едностранно кранчето и даже страни, които смятаха, че няма да имат проблем, също бяха изключени от газовите доставки ", разясни Денков.

Той увери, че отиващото си държавно управление е направило всичко допустимо да има количества газ за зимата. Осигурени са танкери, само че решенията несъмнено, ще бъдат на служебното държавно управление и то би трябвало да си носи следствията, добави министърът в оставка.

Събеседникът разяснява, че и Румен Радев, и Кирил Петков се пробват да създадат най-хубавото за България, само че имат разлики, главно във връзка с „ Газпром” и енергийните доставки. Според него, Радев е съставил уравновесен длъжностен кабинет, в който е търсено експертното начало, а приемникът му проф. Сашо Пенов познава отлично системата.

Той разяснява и вероятните сътрудници на Политическа партия за предварителните избори и съставянето на последващо държавно управление.

Денков уточни, че не вижда по какъв начин корупционните практики може да бъдат прекъснати „ с Борисов от другата страна “.

От думите му стана ясно, че по-скоро вижда опазване на досегашната управническа формула.

„ Демократична България заема дясната част на спектъра, Българска социалистическа партия, с която се видя че може да се ръководи, заема лявата част на спектъра, а Политическа партия е като заварка в центъра “, разяснява министърът в оставка.

Той не отговори дали утвърждава коалиране с Демократична България преди изборите, само че означи, че би било добре да се стъпи на социологически изследвания.

От свършената работа по време на мандата той открои направения обзор на образователните стратегии.

Министърът в оставка уточни, че в учебниците на доста места има несъответствуващи за възрастта на децата материали, комбинирани с научен език, който е неясен за учениците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР