Опита на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж да спре екстрадирането

...
Опита на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж да спре екстрадирането
Коментари Харесай

Екстрадицията на Асандж в САЩ е риск за живота му, според неговата съпруга

Опита на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж да спре изгонването си от Англия в Съединените щати   Това съобщи   брачната половинка му Стела в четвъртък, представена от " Ройтерс ".

Говорейки на брифинг за медиите в четвъртък, Стела Асандж сподели, че брачният партньор ѝ няма да оцелее, в случай че отиде в Съединени американски щати.

" Здравето му е в крах, физически и душевен, сподели тя. Животът му е изложен на риск всеки ден, в който престоява в пандиза - и в случай че бъде екстрадиран, той ще почине. "
 Джулиан Асандж апелира решението на съда да бъде екстрадиран в Съединени американски щати
Джулиан Асандж апелира решението на съда да бъде екстрадиран в Съединени американски щати

Той е търсен от американските управляващи по 18 обвинявания

През януари 2021 година арбитър постанови, че , че ще бъде изложен на риск от самоубийство, в случай че бъде държан в затвор с оптималната сигурност.

Върховният съд анулира това решение след обжалване от управляващите на Съединени американски щати, които дадоха поредност от уверения по отношение на лекуването.

Стела Асандж сподели, че ще се извърнат към Европейския съд по правата на индивида за предписание, в случай че опитът му да оспори изгонването си на чуването идната седмица в Лондон се провали.

Припомняме, че 52-годишният Асандж е търсен от управляващите на Съединени американски щати по 18 обвинявания, свързани с оповестението от WikiLeaks на големи количества поверителни американски военни и дипломатически документи.

Американските прокурори настояват, че само че поддръжниците на Асанж настояват, че той е станал жертва, тъй като е разкрил непозволените дейности на Съединени американски щати.

, решение, което юристите на Асандж ще се борят да опитат и анулират идната седмица във Върховния съд на Лондон.
 Асандж е една крачка по-близо до екстрадиция в Съединени американски щати
Асандж е една крачка по-близо до екстрадиция в Съединени американски щати

51-годишният австралиец е търсен от управляващите в Съединени американски щати по 18 обвинявания

Асандж прекара седем години в посолството на Еквадор в Лондон , преди да бъде изведен и изпратен в пандиза през 2019 година за нарушение на изискванията за освобождение под гаранция.

Оттогава той е в затвор с оптималната сигурност в Лондон, до момента в който се взема решение делото за екстрадицията му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР