Опит за убийство бе извършен срещу вицепрезидента на Аржентина снощи.

...
Опит за убийство бе извършен срещу вицепрезидента на Аржентина снощи.
Коментари Харесай

Мъж опита за убие вицепрезидента на Аржентина. Пистолетът засече и това я спаси -

Опит за ликвидиране бе осъществен против вицепрезидента на Аржентина нощес. Кристина Фернандес де Киршнер поздравявала поддръжници пред дома си, когато от множеството излязъл мъж, който се прицелил в лицето ѝ. Натискайки спусъка, револверът засякъл и това я избавило.

Стрелецът е 35-годишен бразилец. Той е арестуван. Пистолетът му е бил зареден с пет патрона.

Г-жа Де Киршнер е в разгара на правосъден развой за корупция, които отхвърля. В момента на нападението се е прибирала от съда.

На фрагменти, споделени в локалните медии, се вижда моментът за опит за ликвидиране. Мъжът насочва револвера на сантиметри от главата ѝ и като че ли се пробва да стреля, само че изстрели не са създадени.

В друго видео, оповестено в обществените медии, хора от множеството наподобява се пробват да предпазят госпожа де Киршнер от обвинения стрелец.

След случилото се президентът Алберто Фернандес направи послание към нацията. " Кристина остава жива, тъй като по причина, която към момента не е доказана механически, револверът, в който имаше пет патрона, не стреля ". Той осъди нападателя и съобщи, че покушението против госпожа де Киршнер е един от " най-сериозните " произшествия, откогато страната се върна към демокрацията през 1983 година

" Може да не сме съгласни, може да имаме дълбоки различия, само че не може да се приказва с ненавист, тъй като тя поражда принуждение, а няма късмет насилието да съжителства с демокрацията ", сподели Фернандес.

Той разгласи народен празник в петък, с цел да даде време на аржентинците да " защитят живота, демокрацията и да покажат взаимност с нашия вицепрезидент ".

Министърът на стопанската система на Аржентина Серхио Маса назова опита за пукотевица " опит за ликвидиране ". " Когато омразата и насилието надвиват над дебата, обществата се унищожават и пораждат обстановки като тази: опит за ликвидиране ", написа той в Туитър.

По-рано представител на полицията съобщи пред Ройтерс, че след ареста на няколко метра от мястото на случая е открито оръжие.

Вицепрезидентът Киршнер е упрекната в машинация при възлагането на публични поръчки за строителство в нейната цитадела в Патагония, до момента в който е била президент в интервала 2007-2015 година Прокурорите желаеха 12 година затвор и доживотна възбрана за присъединяване в политиката. Като ръководител на Сената госпожа Киршнер се употребява с парламентарен имунитет. Тя няма да бъде вкарана в пандиза, в случай че присъдата ѝ не бъде утвърдена от Върховния съд на страната или в случай че не загуби мястото си в Сената на идващите избори в края на 2023 година

Г-жа Киршнер е била изправяна пред многочислени други правосъдни процеси за корупция след президентския си мандат. Очаква се присъдата по това дело да бъде произнесена след няколко месеца.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР